Νέα Σμύρνη: Παιδικά βιώματα, ασταθείς σχέσεις ενηλίκων και το διαζύγιο για τον Υπαξιωματικό της ΠΑ τον “όρισαν” δράστη και αυτόχειρα

Τα χειρόγραφα σημειώματα του Υπαξιωματικού της ΠΑ, δράστη εμπρόθετου εμπρησμού και αυτόχειρα, εξετάζουν οι Αρχες. Μαρτυρία φίλου του περιγράφει τον 40άχρονο, σε φορτισμένη ψυχική διάθεση το τελευταίο διάστημα, και σε εξαιρετικά τεταμένη σχέση με την οικογένεια της πρώην συζύγου και μητέρα των παιδιών τους.

Προσχεδιασμένη δολοφονική πρόθεση με θύματα τα ηλικίας 8ετων δίδυμα αγόρια που είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του, ή παραφροσύνη της στιγμής;.. Σε αυτό το ερώτημα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν απάντηση για την – ως από Αρχαιοελληνική- τραγωδία που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα (25/11-06.00) στο ισόγειο διαμέρισμα του Υπαξιωματικού της ΠΑ, Δημήτρη Σκουτέλη, στη Νέα Σμύρνη.

«Τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο», ανέφερε ο 40άχρονος Υπαξιωματικός της ΠΑ

Διαζευγμένος με την πρώην σύζυγό του τα τελευταία τρία χρόνια, όταν του ζήτησε διαζύγιο και να φύγει από το σπίτι, ο 40άχρονος Υπαξιωματικος της ΠΑ Δημήτρης Σκουτέλης, διαβιούσε μόνος του στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Κοραή  στη Νέα Σμύρνη.

Ο 40άχρονος Υπαξιωματικος της ΠΑ, φερεται να υποστήριζε σε όσους διατηρούσε επικοινωνία, ότι δεν έβλεπε τα αγόρια του, Βασίλη και Σταύρο, και εξέφραζε ανησυχία για το περιβάλλον που μεγάλωναν τα δίδυμα αγόρια του, καθώς και αν τον αναγνώριζαν ως -βιολογικό -πατέρα τους ενώ η ζωή τους, με  την επιμέλεια να έχει ανατεθεί στη μητέρα και πρώην σύζυγό του, ήταν στο σπίτι της οικογένειας που είχε “εγκαταλείψει”.

Με καταγωγή από το χωριό Κορομηλιά Δομοκού της Φθιώτιδας, μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με εγκατάλειψη από τη μητέρα του και βία,  ενώ ο πατέρας του αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ, δημιούργησε δύο νέες οικογένειες στη συνέχεια, με αντίστοιχα διαζευκτήρια.

Μέχρι την προεφηβεία του- στα 11 του χρόνια- μεγάλωνε υπό την κηδεμονία  της γιαγιάς και του παππού του. Μετά, ακολούθησε τον πατέρα του, με την τριτη (του) σύζυγο στην Αμερική, μέχρι το θάνατό του. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, δημιούργησε τη δική του οικογένεια και απέκτησε με την (πρωην) σύζυγό του τα δίδυμα αγόρια τους. Ωστόσο πριν σχεδον τρια χρονια ήρθε το διαζύγιο και η σταθερή σχέση της οικογένειά του, για τον Δημήτρη Σκουτέλη, τον “άλλαξε”, υποστηρίζουν όσοι γνώριζαν την πορεία της ζωής του 40άχρονου Υπαξιωματικού της ΠΑ.

Το διαζύγιο με την πρώην σύζυγο και μητέρα των παιδιών τους, είχαν ανασύρει μνήμες από τη δύσκολη παιδική ηλικία που ο 40άχρονος Υπαξιωματικος της ΠΑ ειχε βιώσει, περιγράφουν όσοι τον γνώριζαν και απο την εξέλιξη των γεγονότων έρχονται να “ερμηνεύσουν” τις πράξεις του, καθως τον τελευταίο καιρό εκτιμούν οτι είχαν παρατηρήσει μεταστροφή στη συμπεριφορά του Δημήτρη Σκουτέλη. Μάλιστα όπως έχουν καταθέσει τον τελευταίο χρόνο, ο Υπαξιωματικος της ΠΑ, βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση γιατρού της Πολεμικής Αεροπορίας.

upl5a19237d8077e

Οι πυκνοί καπνοί (25/11-06.00) προκάλεσαν την αντίδραση των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οδό Κοραή της Νέας Σμύρνης, και ακολούθησαν κλήσεις σε βοήθεια στην Πυροσβεστική. Άμεσα στο σημείο μετέβη κλιμάκιο 9Πυροσβεστων με τρια οχήματα.

Οι Πυροσβέστες με τσεκούρι παραβίασαν την κλειδωμένη πόρτα του ισόγειου διαμερίσματος. Με την είσοδο τους στο εσωτερικό, εντόπισαν στο χωλ του διαμέρισμα αναίσθητο τον Υπαξιωματικό και τα δίδυμα, Βασίλη και Σταύρο . Άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τα αδέλφια στο “Παιδων” και τον 40άχρονο πατέρα τους στο “Γ.Γεννηματάς”, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τους θανάτους και των τριών θυμάτων… “απόληξη” τοξικών σχέσεων ενηλίκων- ως παράθεση από Αρχαιοελληνική τραγωδία- όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια.

sim 1Στους τοίχους, με μαρκαδόρο, μια φράση, «σας βαρέθηκα όλους». Χειρόγραφες σημειώσεις του 40άχρονου, “ομολογία” ενός αδιανόητου εγκλήματος με δράστη και αυτόχειρα τον Υπαξιωματικό της ΠΑ, Δημήτρη Σκουτέλη. Ακατάληπτες φράσεις, με έντονα κεφαλαία γράμματα και υπογραμμίσεις στα χειρόγραφα εντυπώματα σε λευκές Α4, είχε “συνθέσει σε κολαζ” ο 40άχρονος, στα χειρόγραφα που είχε υπογράψει λίγο πριν προκαλέσει εμπρησμό στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν και φιλοξενούσε τα δίδυμα αγόρια του για το Σαββατοκύριακο. Στα χειρόγραφα παρέθετε τον δικό του “απολογητικό ισχυρισμό” στην αδιανόητη πράξη να προκαλέσει τον ασφυκτικό θάνατο στα αγόρια του, και είχε υπογράψει το δικό του τραγικό επίλογο ως αυτόχειρας.

sim 2Σε εξερεύνηση του χώρου, στο υπνοδωμάτιο, στοίβα ρούχα και το στρώμα του κρεβατιού του Υπαξιωματικού, έκαιγαν εστία φωτιάς που είχε ανάψει ο 40άχρονος σε εμπρόθετο εμπρησμό που προκάλεσε καθώς δεν έβρισκε διέξοδο στις σκέψεις, που τον είχαν οδηγήσει σε Ψυχιατρική παρακολούθησης, μετά το διαζύγιο με την πρώην σύζυγο και μητέρα των δίδυμων 8άχρονων αγοριών τους.

“Παραλήπτης” στις ασύντακτες σκέψεις που αποτύπωσε στα χειρόγραφά του, 40άχρονου ο πατριός της πρώην συζύγου του. «Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη» (..) «Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνεται αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;», ανέφερε σε ένα από τα χειρόγραφα σημειώματα του ο 40άχρονος δράστης του ασφυκτικού θανάτου των δίδυμων αγοριών του και αυτόχειρας.

Συντετριμμένος ο πατριός της πρώην συζύγου του 40άχρονου, παραλήπτης των  ασύντακτων σκέψεων στα χειρόγραφα σημειώματα, ανέφερε, «Τα παιδιά τα πήρε Σαββατοκύριακο, όπως τα έπαιρνε συνέχεια. Τα παιδιά τα πρόσεχε δεν μπορώ να πω. Ήταν καλός με τα παιδιά, τα παιδιά πήγαιναν».

Σε άλλο σημείο των χειρογράφων του ο 40άχρονος, ζητάει τη διερεύνηση της υπόθεσης να αναλάβει .. δημοσιογράφος, «Στο Word στο κινητό μου και στο τάμπλετ μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κα Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…».

ΕΓΚΛΗΜΑ_ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ_ΔΡΑΣΤΗΣ_ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ_ΥΠΑΞ ΠΑ_ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ

«Όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;» (..) «πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια. Υπάρχει δικαιοσύνη; Ή όχι σ’ αυτό το κράτος;», αναγράφει σε άλλο σημείο των χειρογράφων του ο 40άχρονος Υπαξιωματικός της ΠΑ .

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν λάβει μαρτυρικές καταθέσεις, μεταξύ άλλων και από φιλικό πρόσωπο στο περιβάλλον του Δημήτρη Σκουτέλη,  ο οποίος περιέγραψε πρόσφατη συνάντησή τους, με τον Υπαξιωματικό της ΠΑ να έχει πουλήσει το μηχανάκι και  το αυτοκίνητό του και να αδειάζει το διαμέρισμά του. Σε σχετική απορία που του εξέφρασε αν προτίθεται να ταξιδέψει ή να μετακομίσει, φέρεται να έλαβε σε απάντησή του από τον 40άχρονο απόκριση .. «όχι θα μάθεις» χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις φέρεται να καταθέτει ο μάρτυρας.

Για τα ακριβή αίτια των θανάτων του 40άχρονου Υπαξιωματικού της ΠΑ και των 8άχρονων δίδυμων αγοριών του, Βασίλη και Σταύρου, αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής. Απο την αυτοψία στο χώρο, και τα στοιχεία της νεκροψίας, προκύπτουν ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο στα αγόρια και τον 40άχρονο δράστη του εμπρόθετου εμπρησμού και στη συνέχεια αυτόχειρα. Στην ιατροδικαστή έκθεση αναμένεται να προκύψει και να διακριβωθεί  αν τα δίδυμα αδέλφια αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο ζωής, κατά την εκδήλωση της φωτιάς, επιχείρησαν μέσα στον ύπνο τους να απομακρυνθούν απο τους καπνούς και την εστία φωτιάς που είχε προκαλέσει ο πατέρας τους μεσα στο ισόγειο διαμέρισμα, ωστόσο οι αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν τους προκάλεσε λιποθυμία και επέφερε θάνατο .