Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νικου Παρασκευόπουλου ορίσθηκε η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα (29/06) με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασιλική Θάνου -Χριστοφίλου.
Η κυβέρνηση έκρινε αναγκαία την κάλυψη της θέσης του πρόεδρου του Αρείου Πάγου, καθώς αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσίος Κουτρομάνος και λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής (05/07).
Εκ του νόμου η Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς θα είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου). Στο Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των Ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

Σύμφωνα με την επετηρίδα, οι δύο πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος και του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας, αποχωρούν από το δικαστικό σώμα λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.
Η Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975. Ωστόσο με βάση την επετηρίδα, προηγούνται άλλοι τρεις ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με την επιλογή της, να εχει προκαλέσει συζητήσεις. Το βασικό κριτήριο με το οποίο είχαν επιλεγεί οι πρόεδροι όλων των Ανωτάτων Δικαστηρίων τόσο επί των ημερών ου Αντώνη Ρουπακιώτη, όσο και επί των ημερών του Χαράλαμπου Αθανασίου, είχαν κάνει αντίστοιχες προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.