ΕΛΑΣ: «11188- Κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος》.

Έναν τηλεφωνικό αριθμό- εκτός του γνωστού “100”- προκειμένου να καλούν οι πολίτες, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενεργοποιεί η Ελληνική Αστυνομία ενω επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, λόγω των οικονομικοπολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των δεδομένων και των κλήσεων που έχουν γίνει προς το κέντρο της Άμεσης Δράσης, λόγω των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταφεύγουν στην ΕΛΑΣ. Ενεργοποιείται το 11188 ως αριθμός κλήσης άμεσης επέμβασης,”προκειμένου να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος” ενώ παράλληλα επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε ακόμα 36 περιοχές της χώρας.
“Στο πλαίσιο εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα επεκτείνεται επίσης, σε οκτώ Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου), σε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε είκοσι τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).
Με εσωτερική διαταγή προς τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς, επισημαίνεται “να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport