“Νέα ήθη”.. στη Βουλή για τους ενστόλους. Αστυνόμευση με πολιτικά στις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου.

Αλλαγές στην πρόσβαση και στα ισχύοντα στην κτηριακή εγκατάσταση της Βουλής, αναμένεται να εφαρμοστούν με εγγραφη διαταγή. Με πολιτικά από αυριο οι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής.

Αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας της Βουλής περιλαμβάνονται σε έγγραφο του Φρούραρχου το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις φρουρές.
Την Τρίτη (9/06) θα κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Βουλή- τόσο η εσωτερική όσο και η περιμετρική φύλαξη του κτηρίου- θα πραγματοποιείται από αστυνομικούς με ευπρεπή πολιτική περιβολή, με απαραίτητο το σακάκι, ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα στην οποία θα αναφέρονται το όνομα και η ιδιότητά τους, ενώ δεν θα φέρουν “εκτεθειμένα”-σε εμφανές σημείο- όπλο, ασύρματο και υπηρεσιακό εξοπλισμό.
Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε για λόγους.. “ασφαλείας ως μέτρο αυτοπροστασίας”, όπως αναφέρεται στη σχετική αιτιολόγηση της διαταγής που εξέδωσε η πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή την έγγραφη δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για τρομοκρατικό χτύπημα σε δημόσια κτίρια.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την καταγγελία Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει προφορική εντολή από το Σάββατο (06/06) να μην εισέρχονται στη Βουλή οι ένστολοι ακόμα και για να επισκεφθούν την τουαλέτα.
O αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ.Πανούσης από τη μεριά του εντόπισε ως λανθασμένη απόφαση τη σχετική εντολή. «Πιστεύω στις δημοκρατίες ο ένας θεσμός η Βουλή πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό την αστυνομία. Άρα θέλω να πιστεύω ότι είναι μάλλον λαθεμένη απόφαση, μια παρεξήγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport