Νέα Φιλαδέλφεια: Όλοι “δείχνουν” τον Τμηματάρχη της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας ενω ειχε ενημερώσει εγγράφως και τηλεφωνικά!

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ σε ακραίας Βίας επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν έχει αφήσει εκτεθειμένες τις Αρχές που αν και γνώριζαν επέτρεψαν την μετακίνηση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ενημέρωση απο αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr αναφερει οτι οι Έλληνες Αρχές ήταν ενήμερες για τη μετακίνηση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Συγκεκριμένα με ενημερωση του επικεφαλης ΑΔ της Αντιμετωπισης Αθλητικής Βίας απο τα πληρώματα (δύο μηχανές) που είχαν σε διακριτική επιτήρηση τους οργανωμένους καθως ειχε ζητήσει και εγγράφως,  να γίνει φραγμος και ανακοπή των χούλιγκανς πριν την Ελευσίνα. Η ίδια πηγη ενημέρωσης αναφερθεί οτι ο Τμηματάρχης της Υπηρεσίας έδωσε χαρακτηριστικά και περιγραφές των μετακινούμενων οπαδών ενω ηταν εμφατική η επισήμανση να γίνει φραγμος “πριν μπούν στην Αττική Οδό και να μην προσεγγίσουν στην Αθήνα” ενω και ο ίδιος τηλεφωνικά καλούσε τις Υποδιευθυνσεις της Αττικής κατά τη μετακίνηση των χούλιγκαν με ομολόγους του να δηλώνουν άγνοια για την υπηρεσιακή διαταγή που είχε διαβιβαστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Τα δύο δίκυκλα ακολουθούσαν και τελευταία ενημέρωση δίνεταιαπο την ελευσινα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αστυνομική πηγή του Nantiareport.gr τους ενημέρωσαν οτι δεν υπήρχαν διαθέσιμα πληρώματα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ για να ανακόψουν τους οργανωμένους.

Επισημάνεται οτι οι 98προσαγωγες οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από πληρώματα της ΔΡΑΣΗς.

Η ευθύνη προφανως και βαραίνει τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και τους Αξιωματικούς επικεφαλής εμπλεκομένων Υπηρεσιών υπό τις διαταγές του καθώς όπως προκύπτει ο επιχειρησιακός προγραμματισμός ηταν εσφαλμένος. Την ανάλογη ευθύνη φέρει τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και για λόγους ευθυξιας οφειλαν να παραιτηθούν, καθώς ο 29χρονος Μιχάλης Κ. οπαδος της ΑΕΚ απο την Ελευσίνα κατέληξε νεκρός ενώ η Αστυνομία είχε ενημέρωση ότι οι οργανωμένοι χούλιγκαν έρχονται για επεισόδια.

Oι 88 συλληφθέντες παραμένουν στα κρατητήρια της ΥΚΑ ενω οι οκτώ τραυματίες παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες .

Υπό τη σκιά της δολοφονιας του φιλάθλου της ΑΕΚ η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛ.ΑΣ θα κληθούν να αποφασίσουν για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα (08/08, 21:45).