“ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν πως δεν θυμούνται τι απαγορεύσεις είχαν εκδώσει για συγκεντρώσεις αστυνομικών και την βίαιη καταστολή τους”

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται στις επικρίσεις που έχει δεχθεί η απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης των Αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, με αναφορά σε αποφάσεις που είχαν ληφθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Επισημαίνουν χαρακτηριστικά “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν πως δεν θυμούνται τι απαγορεύσεις είχαν εκδώσει όταν κυβερνούσαν για συγκεντρώσεις αστυνομικών και την βίαιη καταστολή τους. Και αναφέρονται ξεχωριστά στις κινητοποιήσεις του 2003 και το 2007

• 2003- Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, (Υπουργός Γ.Φλωρίδης)

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση Αστυνομικών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Απαγορεύτηκε “διά ροπάλου”, έγινε χρήση χημικών- για αρκετές ώρες.

Οι ίδιοι κύκλοι, παραπέμπουν σε σχετική δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού από τον λογαριασμό (στο youtube) του Δημήτρη Κυριαζίδη, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν (08-09/10 2003)

• 2007 – Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας,
(Υπουργός Β.Πολύδωρας)

Δεν επετράπη συγκέντρωση αστυνομικών στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, είχε καλέσει στο γραφείο του, τον τότε πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Δ.Κυριαζίδη (σήμερα είναι βουλευτής της ΝΔ)

Επίσης, γίνεται αναφορά, σε περίοδο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ (2014), η απαγόρευση συγκεντρώσεων εργαζομένων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Δευτέρας) – εγκαίνια ΔΕΘ από τον τότε πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά”.