Ναύπακτος: Απατεώνισσα με Ευρωπαϊκές αναζητήσεις, συνελήφθη από καταγγελία αυτοκινητιστή

Καταγγελία οδηγού ΤΑΧΙ για τη δράση κατ’επαγγελμα απατεώνισσας, προκάλεσε έρευνα και οδήγησε στη σύλληψή της, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα.

Η Σλοβάκα, Maria Geleticova, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε διαπράξει στη χώρα της, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Σε βάρος της Σλοβάκας σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απατών,

Σύμφωνα με την καταγγελία η κατηγορούμενη από τη Σλοβακία επικοινώνησε τηλεφωνικά με ραδιοΤΑΧΙ (04/12), για να τη μεταφέρει την επόμενη ημέρα από τη Ναύπακτο στην Κόρινθο, έναντι αμοιβής €200 .

Φτάνοντας στον προορισμό τους, με το πρόσχημα ότι αδυνατούσε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο σε μετρητά ή μέσω κάρτας, απέστειλε σε κινητό τηλέφωνο του γιου του οδηγού, εικονικό παραστατικό, ότι έχει ολοκληρώσει τη μεταφορά του χρηματικού ποσού των €250 .

Με καταγγελία του εξαπατημένου οδηγού ΤΑΧΙ στο αστυνομικό τμήμα Ναυπακτίας και σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η Σλοβάκα Maria Geleticova εντοπίστηκε στην Κόρινθο και συνελήφθη.

Όπως διακριβώθηκε η Maria Geleticova είχε διαπράξει τρεις περιπτώσεις απατών σε ξενοδοχεία και σε μίνι μάρκετ στην Πάτρα και στη Ναύπακτο.

Από τις 30/11/2022 έως και 5/12/2022, στη Ναύπακτο, η Σλοβάκα κατηγορούμενη διέμεινε σε ξενοδοχείο και με το πρόσχημα ότι θα πληρώσει ο σύντροφος της και προφασιζόμενη καταβολή των χρημάτων μέσω e-banking, απέστειλε μέσω e-mail, εικονικό παραστατικό ότι έχει γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των εξακοσίων €600, προς το λογαριασμό του ξενοδοχείου.

Από 26-11-2022 έως και 30-11-2022, στην Πάτρα, η κατηγορούμενη εξαπάτησε υπαλλήλους ξενοδοχείου, στους οποίους απέστειλε εικονικές και ψευδείς αποδείξεις και δεν κατέβαλλε το αντίτιμο για τις διανυκτερεύσεις της και της συμπληρωματικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες, που της είχαν παρασχεθεί.

Στις 01-12-2022 στην Πάτρα, η κατηγορούμενη παρήγγειλε προϊόντα αξίας €150 από μίνι-μάρκετ στην Πάτρα, τα οποία παρέλαβε, εξαπατώντας τους υπεύθυνους του καταστήματος και χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.

Από δακτυλοσκοπική εξέταση της Σλοβάκας, Maria Geleticova προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς επίσης ότι εκκρεμούσαν σε βάρος της, περιοριστικοί όροι της εγγύησης €10.000, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα, για υποθέσεις διάπραξης απατών κατ΄ επανάληψη.

Η Σλοβάκα Maria Geleticova οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και κρατείται προκειμένου να μεταχθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Ελλάδας, σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.