ΘΣΝ: «Μια φορά στον αέρα και μια φορά στο αγροτικό όχημα χαμηλά, από απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το αγροτικό» περιγράφει ο Ειδικός Φρουρός τα γεγονότα

Στην προανακριτική απολογία του, ο Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης παραθέτει τα γεγονότα μέχρι τη στιγμή που πυροβόλησε και συνελήφθη ο 16χρονος παραβατικός Ρομά

Την παράθεση για όσα συνέβησαν στην Παλιά Συμμαχική Οδό, στη Θεσσαλονίκη, στην καταδίωξη και το βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου παραβατικού Ρομά, στην προανακριτική απολογία του ο Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης, φέρεται να υποστήριξε ενώ βρισκόταν εν κινήσει, έβγαλε το όπλο από τη θήκη και πυροβόλησε δύο φορές.

«Μια φορά στον αέρα και μια φορά στο αγροτικό όχημα χαμηλά. Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι. Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών» περιέγραψε το συμβάν ο 28χρονος αστυνομικός.

«Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μια μικρή ανηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα».

Το πρωί της Παρασκευής (09/12) ο 32χρονος Ειδικός Φρουρός αναμένεται να απολογηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή.