ΝΑΞΟΣ: Ποινικό μητρώο, εντάλματα για δολοφονίες και ληστείες για τον Αλβανό που αναζητείται.

Η 59χρονη ζωγράφος-εικαστικος Κατερίνας Ζαζάνη, εντοπίσθηκε νεκρή, μέσα στο σπίτι που διατηρούσε έξω από τον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου(11/10). Ο Αλβανός εργάτης τον οποίο είχε προσλάβει για εργασίες αν και αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, δεν εντοπίσθηκε στο νησί, με τα προανακριτικά στοιχεία να τον καταδεικνύουν ως βασικό ύποπτο.

Από την εξακρίβωση στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι τα Δελτία Ταυτότητας του Μόντι, του Έντμοντ, του Ντέτιαν Παπαγιάν, του Αρτάν Μπαρτάν, και τρία ακόμη  ονοματεπώνυμα, με διαφορετικά ονόματα γονέων, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων, προσδιόριζαν το ίδιο άτομο. Τον Αλβανό, με παρελθόν στις Διωκτικές Αρχές και ποινικό μητρώο ως δράστης σε δολοφονίες και ληστείες ..
Στο νησί, ήταν ο «Βαγγέλης» ή «Ηλίας», και είναι το ίδιο άτομο. Σε βαρος του Αλβανου, εκκρεμούν δύο τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για δύο ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων.
Τον Δεκέμβριο του 2011, στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο στο Δώριο Μεσσηνίας, έπειτα από εργασιακή αντιδικία. Στα μέσα Φεβρουαρίου τον επόμενο χρόνο (2012) δολοφονεί έναν ακόμα γέροντα  υπο τις οδιες συνθήκες, σην Τρίπολη Αρκαδίας. Σε βάρος του εκκρεμούν επίσης, εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, έχουν ανοίξει όλοι οι φάκελοι ανεξιχνίαστων εγκλημάτων ηλικιωμένων με κοινά χαρακτηριστικά δράσης.
Τα εργαστηριακή αποτελέσματα ωστόσο από τη ΔΕΕ, αναμένονται τις επόμενες ημέρες, κι όπως εκτιμουν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, η ταυτοποίησή του ως δράστη του εγκλήματος.
Συμφωνα μέ τον ιατροδικαστή ο θάνατος της 59χρονης εικαστικόυ  Κατερίνας Ζαζάνη, ηταν ασφυκτικός. Το θύμα είχε στο λαιμό του κομμάτια υφάσματος και σπάγκου-  ενώ τα χέρια της ήταν δεμένα. Ο δράστης έχει αιφνιδιάσει το θύμα χτυπώντας το  στο κεφάλι και στη συνέχεια τη στραγγαλισε με ύφασμα το οποίο βρέθηκε τυλιγμένο στο λαιμό της.
Το σπίτι δεν είχε παραβιαστεί αλλά παρουσίαζε ίχνη έρευνας, με τον δράστη να έχει αποσπάσει σημαντικό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, πως κατέθεσε ο 21χρονος γιος της εικαστικού.
Ο 21χρόνος γιος της ζωγράφου, αναζητούσε τη μητερα του, χωρίς αποτέλεσμα, με τη σορό της να εντοπίζεται από φιλικό πρόσωπο που είχε ενημερώσει ο γιος της ζωγράφου και την Αστυνομία. Το έγκλημα έχει προσδιοριστεί χρονικά την περασμένη Πέμπτη (09/10), όταν ξεκίνησε να την αναζητά ο γιος της.
Οπως ανεφεραν κατοικοι και ο γιος της εικαστικόυ στις Αστυνομικές Αρχές, ο Αλβανός εργαζόταν στο σπίτι της 59χρονης, γνώριζε λεπτομέρειες για την οικονομική της κατάσταση και ότι είχε γίνει αποδέκτης μιας μεγάλης κληρονομιάς.
Σε μαρτυρικές καταθέσεις, ανέφεραν ότι τις προηγούμενες ημέρες, η 59χρονη, του είχε  αναθέσει κάποιες εργασίες στο σπίτι που περνούσε τα καλοκαίρια, ωστόσο δεν είχε μείνει ικανοποιημένη για τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να βρεθουν σε έντονη αντιπαράθεση. Ο Αλβανός ο οποίος διέμενε στο νησί, φέρεται τα ίχνη του να “έσβησαν” ξαφνικά από το νησί όταν πλεον εντοπίσθηκε νεκρή η ζωγράφος και αναζητήθηκε από τις Αρχές.
Κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στη Νάξο, ωστε να διαλευκάνουν τη δολοφονία της 59χρονης ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη.
Η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του Αλβανού εργάτη, και το ποινικό του μητρώο, έστρεψε τις έρευνες στην αναζήτηση του ως ύποπτο δράστη της ανθρωποκτονίας, ενώ στα στοιχεία του έχει εκδοθεί νεο ένταλμα σύλληψης από τις Εισαγγελικές Αρχές.
Αξιωματικοι της ΕΛΑΣ, άμεσα κινητοποίηση το μηχανισμό Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, μέσω Ιντερπόλ, ενώ ενημέρωσαν και την Αλβανική Αστυνομία, με τον ύποπτο όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, να έχει διαφύγει την ίδια κιόλας ημέρα (09/10 απο το νησί, και στη συνέχεια πέρασε στην Αλβανία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport