ΝΑΞΟΣ- ΓΑΛΑΝΑΔΟ: Δολοφονίες, στο ποινικό μητρώο του Αλβανού καταζητούμενου, για τη δολοφονίας της 59χρονης ζωγράφου.

Δύο δολοφονίες στη Μεσσηνία, και στην Τρίπολη, καθώς και δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις σε Πελοπόννησο, Στερεά, και Δυτική Ελλάδα, έχει στο ποινικό του μητρώο ο Αλβανός εργάτης, ο οποιος καταζητειται, ως ύποπτος για τη δολοφονία της 59χρονης ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της (11/10) στο Γαλανάδο της Νάξου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Αλβανός είχε διαπληκτιστεί με τη ζωγράφο, η οποια του έχει αναθέσει εργασίες στο σπίτι που περνούσε τα καλοκαίρια, ωστόσο δεν είχε μείνει ικανοποιημένη για τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να βρεθουν σε έντονη αντιπαράθεση. Ο Αλβανός ο οποίος διέμενε στο νησί, φέρεται τα ίχνη του να “έσβησαν” ξαφνικά από το νησί όταν εντοπίσθηκε νεκρή η ζωγράφος και αναζητήθηκε από τις Αρχές.
Κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στη Νάξο, ωστε να διαλευκάνουν τη δολοφονία της 59χρονης ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη, η οποία εντοπίσθηκε μέσα στο σπίτι της στον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου (11/10).
Η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του Αλβανού εργάτη, και το ποινικό του μητρώο, έστρεψε τις έρευνες στην αναζήτηση του ως ύποπτο δράστη της ανθρωποκτονίας, ενώ στα στοιχεία του έχει εκδοθεί νεο ένταλμα σύλληψης από τις Εισαγγελικές Αρχές, ενώ μέσω της Ιντερπόλ, έχει ενημερωθεί και η Αλβανική Αστυνομία, με τις Ελληνικές Αρχές να γνωρίζουν ότι ο Αλβανός ύποπτος ως δράστης της δολοφονίας, διέφυγε την ίδια ημέρα (09/10) καόρατη συνέχεια κατέφυγε στην Αλβανία
Οπως διαπιστώθηκε, ο Αλβανός, έχει διαπράξει δολοφονία ηλικιωμένου στην Κυπαρισσία το 2011 και αλλη μια με τα ίδια χαρακτηριστικά δράσης, στην Τρίπολη το 2012, ενω κατάφερνε να διαφεύγει από τις Αρχές έχοντας στην κατοχή τουλάχιστον 5 πλαστά δελτια ταυτότητας σε διαφορετικά στοιχεία.
Ο 21χρόνος γιος της ζωγράφου, την αναζητούσε από την Πέμπτη (09/10) χωρίς αποτέλεσμα, με τη σορό της να εντοπίζεται από φιλικό πρόσωπο που είχε ενημερώσει ο γιος της ζωγράφου και την Αστυνομία.
Ο θάνατός της 59χρονης προσδιορίσθηκε  ασφυκτικός- το θύμα είχε στο λαιμό του κομμάτια υφάσματος και σπάγκου-  ενώ τα χέρια της ήταν δεμένα. Το σπίτι της 59χρονης, όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριση, παρουσίαζε ίχνη έρευνας, αλλά δεν υπηρχαν εμφανή σημάδια παραβίασης πόρτας ή παραθύρου, κάτι που άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport