Νάξος: Ενώπιον του Ανακριτή ο Δημήτρης Βέργος θα ακούσει την αποφαση της ποινικής του μεταχείρισης

Απολογείται στον Ανακριτή ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο και αναμένεται να ακούσει την απόφαση της ποινικής του μεταχείρισης, με το συνήγορό του να υποβάλλει τον ιατρικό του φάκελο και τις δίγραμμες συνταγές που λάμβανε και είχε διακόψει

Έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή Νάξου, απολογείται (21/07) για το έγκλημά του με θύμα την 26χρονη σύντροφό του Γαρυφαλλιά Ψαράκου.
Ως καθ ομολογίαν δράστης ο Δημήτρης Βέργος, ο όποιος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρόκειται να ακούσει την απόφαση για την ποινική του μεταχείριση, όπως αποφανθούν από κοινού Ανακριτής και Εισαγγελέας .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται ο συνήγορος του να ζητήσει από τις Ανακριτικές Αρχές τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, επικαλούμενος θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει απο το παρελθόν.

Ωστόσο το απόγευμα της Τετάρτης (21/07-18.00) εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος καθώς φαίνεται να αποπειράθηκε αυτοχειρία στο κελί όπου κρατείται.
Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταβεί και οι συνήγοροί του ώστε να ενημερωθούν για την κατάστασή του, χωρίς να επιβεβαιώνουν απόπειρα αυτοχειρίας, με το νευρολόγο στο πόρισμα του, να κάνει λόγο για πτώση του επιπέδου της συνείδησης του. Του χορηγήθηκε και έλαβε συνταγογράφηση αγωγής απο το Κέντρο Υγείας για ψυχοφάρμακα.