Σύνταγμα: Αντιεξουσιαστές σε επεισόδιο με αντιεμβολιαστές- Παρέμβαση διμοιρίας

Ένταση με αντιεξουσιαστές και αντιεμβολιαστές στο κέντρο της Αθήνας κατα τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με έναν τραυματία του “χωρου” και δύο άτομα μεταξύ των αντιεμβολιαστών

Κατά την προγραμματισμένη το απόγευμα της Τετάρτης (21/07), στην πλατεία Συντάγματος, απο μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος συγκέντρωση ένταση και συμπλοκή προκλήθηκε από οργανωμένη κίνηση αντιεξουσιαστών οι οποίοι πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, αντιεξουσιαστές είχαν φραστικό επεισόδιο με αντιεμβολιαστές με έναν τραυματία, άτομο του “χωρου” καθώς και δύο άτομα μεταξύ των αντιεμβολιαστών με μπλούζες που έφεραν εμβλήματα του Ποντιακού ελληνισμού. Το περιστατικό βίας σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κοραή και Πανεπιστημίου. Άμεσα μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ με διασώστες προσφέρουν τις βοήθειες ενω οι δύο τραυματίες αντιεμβολιαστές διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ καθώς ένα άτομο φέρει κακώσεις στα άνω άκρα, ενώ το δεύτερο άτομο θλαστικό τραύμα κεφαλής και κατάγματα πλευρών.

Λόγω της έντασης που επικράτησε στο σημείο μετέβη διμοιρία και “αύρα” με ρίψεις νερού και χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάψης η ένταση εκτονώθηκε .
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε αλλες πόλεις της επικράτειας.