“Ναι ρε, Ειδικοί Φρουροί στα Πανεπιστήμια!”

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr απεστάλη το άρθρο γνώμης Αστυνομικού* προερχόμενος από Ειδικός Φρουρός , αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης για πρόσληψη με προκήρυξη Ειδικών Φρουρών για τη φύλαξη Πανεπιστημίων

«Ο λίβελος του ανώνυμου αναφέρει συκοφαντικά: Οι ειδικοί φρουροί είναι ένα σώμα έμπνευσης Χρυσοχοΐδη (1999), της εποχή Σημίτη, που ακυρώνει την αξιοκρατία και το μορφωτικό επίπεδο της Αστυνομίας.
Εάν δηλαδή εγγύηση στη δημοκρατικότητα, υψηλή εκπαίδευση και μορφωτικό επίπεδο των αστυνομικών είναι η εισαγωγή τους στις πανεπιστημιακού επιπέδου αστυνομικές σχολές με το σύστημα των γενικών εξετάσεων και των ειδικών εισιτηρίων εξετάσεων, αυτό καταλύεται με το σώμα των ειδικών φρουρών. Και δεν είναι λίγα τα ευτράπελα στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει ειδικοί φρουροί. Και δεν φταίνε αυτοί, αλλά εκείνοι που τους προσλαμβάνουν και τους αναθέτουν αστυνομικά καθήκοντα.

Κατ’ αρχάς ο «μορφωμένος» επικριτής θα έπρεπε να επιστρέψει στην πέμπτη δημοτικού, η οποία τάξη είναι αυτή στην οποία διδάσκεται ο υποθετικός λόγος. Εκεί λοιπόν, θα μάθει ότι ο υποθετικός λόγος παράγει ενδεχόμενο και όχι ασφαλές πόρισμα. Όταν κύριε «μορφωμένε» ξεκινάτε το άρθρο σας με μία δήλωση «ακυρώνει την αξιοκρατία…» τότε θα πρέπει να διεξάγετε μέσω των επιχειρημάτων σας ένα ασφαλές ορθολογικά πόρισμα προς αυτήν την κατεύθυνση, όχι στην ακριβώς επόμενη παράγραφο που (υποτίθεται) σας οδήγησε στο συμπέρασμα να ξεκινάτε με «Εάν».
Κι όχι μόνο δεν υπάρχει έλλογο συμπέρασμα των ισχυρισμών σας, (καθότι τους αφήσατε αίολους), αλλά είναι και έωλοι, αφού πριν από εσάς πλήθος άλλων έχουν συκοφαντήσει το έργο των Ειδικών Φρουρών, ξεχνώντας τους Ειδικούς Φρουρούς που διέσωσαν συνανθρώπους μας στις μεγάλες φωτιές στο Μάτι, τον Ε.Φ. που σταμάτησε τον Μαζιώτη και τραυματίστηκε από σφαίρες, των νεκρών Ε.Φ. που δολοφονήθηκαν στο Ρέντη και πολλούς άλλους.
Αυτό που περισσότερο απ’ όλα έχει διαφύγει της προσοχής σας, είναι ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι υπουργός res, non verba (των έργων κι όχι των λόγων). Μεταξύ των έργων του ήταν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. & Δ.Ελ.Τ.Α. Η συνεισφορά της ΔΙ.ΑΣ. στο αστυνομικό έργο δε χρειάζεται συστάσεις. Όσον αφορά την Δ.Ελ.Τ.Α., ήταν αρκετή η απουσία της (όταν διαλύθηκε από τον Τόσκα) για να κάνει ο Ρουβίκωνας «πάρτι» κάθε βδομάδα και να παίζει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ανασυστάθηκε ως ΔΡΑΣΗ.
Και επειδή κάποιοι πείθονται με αριθμούς και όχι με λόγια, θα το εξηγήσω και μαθηματικά. Η κυβέρνηση έχει μάξιμουμ τετραετία πριν κριθεί από το λαό. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019. Έχει περίπου δυόμιση έτη ακόμα. Ξεκινώντας τώρα, οι Ειδικοί Φρουροί θα προλάβουν το καλοκαίρι να είναι στις σχολές και το Φθινόπωρο να κάνουν πρακτική «στο δρόμο» ενώ δύο μήνες μετά, έχουν πάρει το βαθμό του Ε.Φ. Αντίθετα, 1000 επιπλέον αστυφύλακες θα έπρεπε να προσληφθούν μετά τις εξετάσεις του καλοκαιριού και να φοιτήσουν. Μέχρι να τελειώσουν από τις σχολές (6 εξάμηνα) και να είναι έτοιμοι για το εν λόγω έργο, οι εκλογές θα έχουν διεξαχθεί.
Είναι ανάγκη να γίνει ταχύτατα το νέο σώμα;
Την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση την έχουν δώσει οι ατελείωτες φθορές, οι βανδαλισμοί, τα γκράφιτι, το παρεμπόριο-φτου-ξελευθερία έξω από την ΑΣΟΕ, τη Νομική & το Πολυτεχνείο, οι ξυλοδαρμοί φοιτητών, το χτίσιμο καθηγητών, οι απειλές, οι εξυβρίσεις (λεκτικές/έργω), ευρήματα σε μολότοφ/άλλα πολεμοφόδια ταραχοποιών και πολλά άλλα ποινικώς κολάσιμα αδικήματα.
Επευφημώ το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δημιουργεί επιτέλους αυτό το σώμα, και τον επαινώ διπλά που επιλέγει τους Ειδικούς Φρουρούς».

___________________________________

* κείμενο γνώμης, από τον Τηλέμαχο Μπόσσιο (Βραχνής Γεώργιος), Αστυνομικός (προερχόμενος από Ε.Φ.)- Συγγραφέας

** το κείμενο γνώμης όπως έχει αποσταλεί με υπότιτλο, «Το παρόν άρθρο αποτελεί απάντηση στο ανώνυμο & αηδιαστικό άρθρο του κομπλεξικού ανθρωπάκου που αρθρογράφησε στο tribune.gr, λοιδορώντας την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών για τη φύλαξη Πανεπιστημίων».