Να βαφτίσουν το κοριτσάκι της, πρότειναν στη 19άχρονη οι Αστυνομικοί του Ανηλίκων

Γέννησε σε Δημόσιο μαιευτήριο, ανέλαβε τη φροντίδα του μωρού της, και με τις ευθύνες να τη βαρύνουν, ένιωσε αδύναμη να στηρίξει την ανατροφή του, χωρίς υποστήριξη και εγκατέλειψε το κοριτσάκι της.

Η απολογία της 19άχρονης στους Αστυνομικούς της ΥΔ Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, προκαλεί συγκίνηση.

Η νεαρή μητέρα, στην απολογία της στους Αστυνομικούς ανέφερε οτι διαμένει μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα από την πολυκατοικία που εγκατέλειψε το 8ημερων μωρό της. Γέννησε Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημόσιο Μαιευτήριο «Έλενα», και επέστρεψε στο σπίτι της 87άχρονης γιαγιάς της. Αναφέρθηκε στην υιοθεσία της και σε πτυχές της ζωης της, μέχρι την πρόσφατη σχέση που διατηρούσε με συνομήλικό της. Το τελευταίο διάστημα δεν τα πήγαινε καλά και όταν ο νεαρος έμαθε για την εγκυμοσύνη η κατάσταση μεταξύ τους, οδηγήθηκε στον τερματισμό της σχέσης τους. ακόμα χειρότερη. Η νεαρή μητέρα, παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να προβεί σε έκτρωση αλλά ήταν ήδη προχωρημένη η εγκυμοσύνη της .  Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι δε μπορούσα να κρατήσει μόνη της το μωρό που είχε γεννήσει και “με πόνο καρδιάς πήρα αυτήν την απόφαση”, φέρεται να ομολογεί.

Η γιαγιά της 19άχρονης η οποία κλήθηκε σε κατάθεση, ανέφερε ότι γνώριζε για την εγκυμοσύνη και μετά τη γέννηση με το μωρό της η εγγονή της επέστρεψαν στο σπίτι της στη Ν.Ιωνία. «Ξύπνησα και είδα ότι έλειπε (αναφέρει το όνομα της εγγονής της) μαζί με το μωρό και υπέθεσα ότι θα είχε πάει κάποια βόλτα» φέρεται να έχει καταθέσει μεταξυ αλλων στους Αστυνομικούς η υπέργηρη γυναίκα.

Οι Αστυνομικοί σε μια κίνηση να δηλώσουν την στήριξή τους, πρότειναν στη 19άχρονη λεχώνα που εγκατέλειψε το μόλις 8ημερών μωρό της, σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, να το “υιοθετήσουν” και να το βαφτίσουν.