«Να πάρει ο καθένας μας όπλο να υπερασπιστεί το σπίτι του, δεν είναι λύση. Σε ευνομούμενη κοινωνία η προστασία των πολιτών είναι ευθύνη της αστυνομίας»

Τα όσα έχουν διατυπωθεί ως σχόλια αναφορικά με την ατομική προστασία με αφορμή το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η άποψη γνώσης αστυνομικού

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Νίκο Μπαλούρδο, «Εδώ κ αρκετή ώρα με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το ερώτημα ποια θα ήταν η κατάληξη του περιστατικού αν ο άτυχος πατέρας οπλοφορούσε – κ προφανώς είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το νόμιμο όπλο του.
Επί του πραγματικού περιστατικού – τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί – κ χωρίς να μπούμε σε κουραστικές νομικές λεπτομέρειες ή αναλύσεις κ όπλο να είχε το θύμα που επιβίωσε, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο καθώς δεν πρόλαβε να αντιληφθεί έγκαιρα την παραβίαση της οικίας του (όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τον ξύπνησαν οι δράστες).
Επίσης θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά η στρεσογόνα κατάσταση στην οποία περιέρχεται το άτομο όταν βρεθεί σε κίνδυνο. Οι αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί πως να αντιδρούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά ακόμα κ σε αυτούς έχουν αναφερθεί περιστατικά κακής χρήσης του πυροβόλου όπλου λόγω του στρες. Σκεφτείτε το θύμα που επέζησε να είχε αυτοπυροβοληθεί ή να είχε πυροβολήσει ο ίδιος σύζυγό ή παιδί!!!
Το να πάρει ο καθένας μας μια καραμπίνα ή ένα όπλο να υπερασπιστεί το σπίτι του δεν είναι λύση. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία η προστασία των πολιτών είναι ευθύνη της αστυνομίας. Όταν όμως οι περισσότερες γειτονιές έχουν πρόβλημα λόγω έλλειψης αστυνομικών ίσως ήρθε η ώρα το Κράτος να εξετάσει κ άλλους τρόπους προστασίας των πολιτών του.
Ένα αυστηρότερο πλαίσιο ποινών- πραγματική ποινή όμως, που θα εκτίει ο δράστης, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της θα ήταν μια πρώτη καλή λύση, καθώς ο φόβος μιας μεγάλης ποινής θα λειτουργούσε ανασταλτικά σε μια μερίδα παραβατών.
Η χρησιμοποίηση των δημοτικών αστυνομικών σε καθήκοντα περιπολίας θα ήταν κ αυτή άλλη μια λύση . Ενα νέο format αστυνόμευσης δηλαδή.
Όπως κ να έχει , σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πειστούμε ότι η καλύτερη λύση είναι ο πολίτης να αναλάβει ο ίδιος τη φύλαξη της οικογένειας του. Περισσότερα προβλήματα θα φέρει ένα όπλο στο σπίτι παρά θα λύσει!»