“Να μη γίνεται η Αστυνομία βορρά για δυσμενή σχόλια στο ευρύ κοινωνικό σύνολο”|ΑΠΟΨΗ*

Με αφορμή απόφαση απαγόρευσης διέλευσης στον καταυλισμό της Ειδομένης, προγραμματισμένης μεταφοράς σίτισης, κατά τη διαρκεια επίσημης επίσκεψης ξένου αξιωματούχου, αντιπρόσωπος της ΕΝΑΣΥ Κιλκίς, μας απέστειλε το ακόλουθο κειμενο -καταγγέλλει και σημειώνει μεταξύ άλλων, “γνωρίζω ότι οι συνάδελφοι εκτελούσαν διαταγές από την Διοίκηση εκεί στην Ειδομενη και δεν έπραξαν αυτοβούλως, γιατί πάνω από όλα είναι ΆΝΘΡΩΠΟΙ”!

wp-1457629169258.jpg

(Πραγματικό γεγονός)

Χτες το πρωί (11/03) επισκέφτηκε την Ειδομένη η υφυπουργός των ΗΠΑ μαζί με τον πρέσβη της χώρας της.
Από πληροφορία άμεσων εμπλεκομένων μου ανέφεραν ότι καθ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανου υφυπουργού δεν δόθηκε άδεια να περάσουν από τα αστυνομικά μπλόκα το βρεφικο γάλα!!!!!
Αθέλητος συμβολισμός, αλλά πραγματικός: όταν επιθεωρεί τους φτωχούς η υπερδύναμη, κλαίνε τα μωρά από την πείνα.
Μας αφορούν όλους συνάδελφοι οι ζωες των μωρων όλου του κόσμου γιατί αυτή είναι και η αποστολή μας, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών εντός της Ελληνικής επικράτειας ανεξαρτήτως χρώματος ηλικίας θρησκείας και πεποιθήσεων!!!  Μας αφορά άμεσα ή ζωή των βρεφών σε όλη την επικράτεια αλλά και στην Ειδομενη!!!!
Καταλαβαίνω την κοπωση των συναδέλφων.. Καταλαβαίνω την ψυχολογία τους βλέποντας την κατάσταση στην Ειδομενη με τις κακουχίες των προσφύγων και μεταναστών, τους καταλαβαίνω γιατί και γω εκεί εκτελώ υπηρεσία και όλοι τους μέχρι σήμερα έχουν δώσει ακόμα και το φαγητό τους σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη!!! Γνωρίζω ότι οι συνάδελφοι εκτελούσαν διαταγές από την Διοίκηση εκεί στην Ειδομενη και δεν έπραξαν αυτοβούλως, γιατί πάνω από όλα είναι ΆΝΘΡΩΠΟΙ!!
Βάλτε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και η οποία πίστεψε είναι πάνω και από κάθε είδους διαταγή και κανονισμό, έτσι ώστε να μην γίνεται η Αστυνομία βορρά για δυσμενή σχόλια στο ευρύ κοινωνικό σύνολο .
(Τελικά μετα το τέλος της μεγαλοπρεπής επισκεψης, ο δρόμος άνοιξε για το αυτοκίνητο με το βρεφικό γάλα.
Τα μωρά, έστω και αργοπορημένα, μπόρεσαν, χορτάτα πια, να αποκοιμηθούν στην αγκαλιά των μητέρων τους. Εκείνες όμως ακόμη ανησυχούν: μήπως εκτός από τα σύνορα κλείσουν και οι πηγές ζωής για τα παιδιά τους;)
Με ανθρωπιά αντιμετωπίζονται, και, ευτυχώς, η ανθρωπιά είναι –ίσως το μοναδικό- αγαθό σ’ αυτή τη χώρα που διαθέτουμε σε απόλυτη επάρκεια και αφθονία, και κανείς δεν μπορεί να μας το μειώσει ή να μας το αφαιρέσει.

Έτσι επιθυμώ να λειτουργεί και η υπηρεσία που υπηρετώ.

Έτσι θέλω την αστυνομία και τους Έλληνες Αστυνομικούς!!!!

Παντικίδης Σοφοκλής
Ανθυπαστυνόμος
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ Κιλκίς στη Π.Ο.Α.Σ.Υ