Γ.Μουζάλας για Τουρκους “παρατηρητές”: “..Γνώμη μου, μακάρι να γίνει”

Για “διεθνή πρακτική” έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για την παρουσία Τούρκων “παρατηρητών” στα ελληνικά νησιά, στην επανεισδοχή των λαθρομεταναστών στην Τουρκία.

image

“Νομίζω ότι αδίκως οι καλοπροαίρετοι Έλληνες φοβούνται για υποχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κακώς οι κακόπιστοι και οι αντιπολιτευόμενοι θέτουν το ζήτημα έτσι γιατί ειδικά οι δεύτεροι το γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι. Είναι μια διεθνής πρακτική” δήλωσε στο “Ε” ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, και σημείωσε ότι αντίστοιχα και στην τουρκική πλευρά θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές (Liaison officers).

“Αν θέλετε τη γνώμη μου, μακάρι να γίνει” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “Πιστεύω ότι μέσα του κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Έτσι, η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί ότι ήρθαν από τη δική της πλευρά”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, χαρακτήρισε πόλυ άσχημες τις συνθήκες στην Ειδομένη ενώ συμπλήρωσε ότι είναι δύσκολο να εκκενωθεί η περιοχή καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στις βόρειες χώρες. “Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα έχουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας”, τόνισε ενώ σημείωσε ότι “Αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη το έχουμε ξαναδεί στους σεισμούς. Μεχρι το κράτος να μπορέσει να ξαναοργανώσει το χάος χρειάζεται λίγος χρόνος”