“Να μας πουν πώς θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας, για να είναι ήσυχοι οι επιλεκτικά “αλληλέγγυοι” τα Χριστούγεννα”

Με αφορμή διακίνηση στα κοινωνικά δίκτυα μιας απομονωμένης φωτογραφικής αποτύπωσης χωρίς χρονικό προσδιορισμό, Αστυνομικός παραθέτει την δική του αποτίμηση της εικόνας

Στο κείμενο γνώμης, ένστολος αναγνώστης του NantiaReport.gr απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την δική του αποτίμηση για την φωτογραφική αποτύπωση στιγμιοτύπου στο κέντρο της Αθήνας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Από τον σπουδαίοι και τον υπέρλαμπρο στον κακό και τον αμείλικτο. Βολεύει η εικόνα του “καλού και του κακού” για τον ένστολο και είναι πολύ βολικό, καθώς σε μια 8άωρη υπηρεσία στο δρόμο σε άμεση επαφή με τον πολίτη, να απομονώσει κάποιος εμπαθής με την στολή και το ρόλο του Αστυνομικού ένα στιγμιότυπο και να ξεσηκώσει αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα μόνο με έναν τίτλο και μια εικόνα. 

Από λογαριασμό “τρολ” και αναπαραγωγή από site που τους υποστηρίζουν, από νωρίς το απόγευμα αναπαράγεται εικόνα με ένστολο και σχετική περιγραφή στην οποία επισημαίνεται ότι «αστυνομικός κλωτσάει άστεγο για να ξυπνήσει και να σηκωθεί να φύγει από το σημείο» διανθισμένο και με άλλα “καλολογικά στοιχεία” πάντα προς υποστήριξη του “κακού”, “απάνθρωπου”, “αμείλικτου” και άλλα κοσμητικά επίθετα για τον κάθε συνάδελφο. 

Πολύ πρόσφατα είδαμε τη “σπουδή” του Αρχηγείου για την επιβολή κυρώσεων στους συναδέλφους Συνοριακούς και Αστυφύλακα στη Λέσβο, με μια βαρύτατη κατηγορία- παραπομπή με τον αντιρατσιστικό- και προς τιμήν τους οι ντόπιοι επαγγελματίες μετέβησαν στον Εισαγγελέα και κατέθεσαν υλικό που αποδείκνυε ότι οι ελεγχόμενοι τελούσαν υπό την επήρεια προχωρημένης μέθης και παρά τις προτροπές των συναδέλφων τους επιτέθηκαν.

Και λίγο πιο πίσω, στο πολυσυζητημένο περιστατικό με την ανθοδέσμη, που και πάλι προκάλεσε τα “επιλεκτικά ευαίσθητα αντανακλαστικά” του Αρχηγείου να καλέσει σε απολογία στο πλαίσιο της ΕΔΕ το συνάδελφο, γιατί οι δικαστές του διαδικτύου και οι δημοσιογράφοι ήθελαν…. τιμωρία!

Στον αντίποδα για όλες τις προσωπικές πρωτοβουλίες ορισμένων, καλυμμένοι πίσω από την ιδιότητα του αντιπροσώπου και του συνδικαλιστή να τοποθετούνται δημόσια ως “άτυποι Εκπρόσωποι Τύπου της ΕΛΑΣ” μέσω των τηλεοπτικών ΜΜΕ και σε κοινωνικά δίκτυα που επιλέγουν να προβαίνουν σε τοποθετήσεις και δηλώσεις που δεν άπτονται του ρόλου και της επιλογής των συναδέλφων οι οποίοι τους εξέλεξαν στα πρωτοβάθμια και Σωματεία για να εκφράζον τις προσωπικές τους γνώμες. Ας πάνε στα καφέ της πλατείας και στα καφενεία που σίγουρα θα βρουν κλακαδόρους να τους παρακολουθήσουν.  Ακόμα και όταν ομολογούν ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα και ενέργειες, και πάλι το Αρχηγείο επιλέγει να “σφυρίζει αδιάφορα” μη και χαλάσει την γαλήνη του “Γαλατικού Χωριού”..
Είμαστε Αστυνομικοί και είμαστε δίπλα στον πολίτη, και όταν μας ορίζει η πολιτεία, οφείλουμε να ακολουθούμε τις Διαταγές και να μην “κρίνουμε κατά βούληση”, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, χαθήκαμε στην …….. παράφραση! Ή μήπως, να μας πουν πώς θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας, για να είναι ήσυχοι οι επιλεκτικά “αλληλέγγυοι” τα Χριστούγεννα!…

ΥΓ. Στο περιστατικό το οποίο καταγγέλλεται ο συνάδελφος, ούτε άσκηση βίας υπάρχει ούτε κλωτσιά, ούτε κακοποίηση . Το μόνο που βλέπουμε είναι μια κίνηση χωρίς ένταση να ελέγξει το περιεχόμενο σε κλειστό υπνόσακο μπροστά από τα κατεβασμένα στόρια επιχείρησης. Λίγος σεβασμός σε όσους θυσιάζονται για το κοινωνικό σύνολο ».