Με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ στους μποντιλιαρισμένους εορταστικούς δρόμους, η μεταφορά ανηλίκου στο “Παίδων” (video)

Με τη συνδρομή πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΖΗΤΑ , η κάμερα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κατέγραψε την προσπάθεια να φράσει στο “Παίδων” ανήλικο αγοράκι σε κίνδυνο ζωής, ανάμεσα σε ακινητοποιημένα οχήματα στην κίνηση του κέντρου της Αθήνας

Η εικόνα στους δρόμους, δεν παραπέμπει σε πόλη που βρίσκεται υπό περιορισμό κυκλοφορίας σε εφαρμογή των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο ακόμα και αυτές τις ημέρες κάποιοι βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο ζωής, όπως το ανήλικο αγόρι που βρέθηκε από μια ρινοραγία να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και κρίθηκε απαραίτητη από τον παιδίατρό του η μεταφορά του στο νοσοκομείο .

 

Με τη συνδρομή πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης οικογένεια χρειάστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταβεί έγκαιρα στο “Παίδων” για παροχή πρώτων βοηθειών στον ανήλικο γιο τους. Όπως περιέγραψε η μητέρα του ανήλικου, ενώ έπαιζε, έβαλε την μπίλια στην μύτη του και άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπνοή του. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον παδίατρο, συνέστησε τη μεταφορά του άμεσα στον Νοσοκομείο . Η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένη και ζήτησαν συνδρομή από την Άμεση Δράση, με τα πληρώματα να τους εντοπίζουν μέσα στην κίνηση και να να ανοίγουν το δρόμο για να φτάσουν έγκαιρα στο “Παίδων”.

Όπως αποτυπώνεται και στο βιντεοληπτικό υλικό από κάμεσα στο όχημα, οι δικυκλιστές της Ζ ως προπομπός, χρειάστηκε αρκετές φορές να κάνουν υποδείξεις στους οδηγούς των οχημάτων να μετακινήσουν τα οχήματά τους,  για να διευκολυνθεί η μεταφορά του ανηλίκου στο “Παίδων”. Σε 7 λεπτά το ανήλικο αγόρια, έφτασε στο Νοσοκομείο.