Ν.Τόσκας: «Τα εξωτερικά σύνορα στην Ελλάδα, ελέγχονται».

«Τα εξωτερικά σύνορα στην Ελλάδα, ελέγχονται. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές συνεχίζουν να καταφθάνουν, και ταυτοποιούνται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», ανεφερε προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Κατά την άφιξη του στο κτίριο του Συμβουλίου της Ε.Ε., πριν την έναρξη των εργασιών, ο Νίκος Τόσκας δήλωσε «Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να δηλώσουμε ότι πρέπει να συνδυάσουμε κατά τρόπο ισορροπημένο τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες στην Ευρώπη με την ασφάλεια. Ιστορικά, αυτή η ισορροπία έχει επιτευχθεί και κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, ο φόβος πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω αυτών των αξιών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Τόσκας, σημείωσε «Τα εξωτερικά σύνορα – και αναφέρομαι ειδικά στη χώρα μου, την Ελλάδα – ελέγχονται. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές συνεχίζουν να καταφθάνουν, αλλά οι πρόσφυγες ελέγχονται, εξετάζονται και ταυτοποιούνται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Βίντεο με τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται σε επείγουσα σύνοδο (20/11) στις Βρυξέλλες.
Η τροποποίηση της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν και η επείγουσα θέσπιση αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Το προσφυγικό θα βρεθεί αναγκαστικά στο κέντρο των σημερινών συνομιλιών στις Βρυξέλλες.