“Δεν είμαστε ρομπότ και το φιλότιμο τελειώνει”..του Ν.Νικολακούδη|ΑΠΟΨΗ

«..θέλω να σας πληροφορήσω ότι η υπηρεσία δεν είναι ολη μας η ζωή, ότι δεν είμαστε ρομπότ και οτι το φιλότιμο και η υπομονή , δυστυχώς, αρχίζει και τελειωνει», είναι η έκκληση εν ενεργεία Αστυνομικού, για το πρόγραμμα υπηρεσίας που ακολουθείται στους Αστυνομικους των διμοιριών στη Θεσσαλονίκη, με την ιδιότητά του ως συνδικαλιστικός εκπροσωπος των ενστόλων.

ΜΑΤ«Από σήμερα το βράδυ, ΕΚΤΑΚΤΑ, κατόπιν σχετικής διαταγής του αρχηγείου, μεταβαίνει μια ΔΙ.ΜΕ.Τ. της Δ.Α.Ε.Θ στην Ειδομένη Κιλκίς. Αυτό θα συνεχιστεί επ’αόριστον και ήδη η διμοιρία που είχε ρεπό αύριο, ενημερώθηκε στις 21.30, πριν λίγη ώρα δηλαδή , οτι θα εκτελέσει υπηρεσία απο τις 05.00 στο ίδιο μέρος.Στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή θα δουλεύουμε για τουλάχιστον 10 ώρες.
Ήδη με έχουν καλέσει δεκάδες συνάδελφοι της Υ.ΜΕ.Τ, για να μου εκφράσουν την οργή τους για άλλη μία φορά. Λογικό το συναίσθημα για όλους εμάς αφού πλέον φτάνουμε στα όρια μας, αγνοώντας τι άλλο θα διαταχθούμε να κάνουμε.
Τον Ιούνιο που μας πέρασε στηθηκαμε εξω απο τις τράπεζες για δεκα ώρες καθημερινώς, για την φύλαξη τους λογω capital control. Κατόπιν αυτού διαταχθήκαμε να εκτελούμε πεζές περιπολίες για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στη συνέχεια ενισχύσαμε το Α.Τ. Λευκού Πύργου, για να πάρουν οι συνάδελφοι του τμήματος τα ρεπό τους. Αφού διαπιστώθηκε πόσο καλοί είμαστε, η Υ.ΜΕ.Τ ανέλαβε σε μόνιμη βάση την φύλαξη της Βρετανικής πρεσβείας και του Αλβανικού προξενείου. Ενδιάμεσα βέβαια ξεκίνησε κ η Υ.ΜΕ.Τ tours με αρχικό προορισμό την Μυτιλήνη.
Ασφαλώς και είναι αυτονόητο πως σε πορείες, γήπεδα και λοιπά μέτρα είμαστε πάντα παροντες.
Θελω να σας πληροφορήσω οτι η Δ.Α.Ε.Θ αποτελείται από 7 ΜΟΝΟ διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ (+1 διμοιρία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λογο στα δικαστήρια ) και δεν είναι εφικτό τόσα ΛΙΓΑ άτομα να κάνουν τόσα ΠΟΛΛΑ.
Επίσης θέλω να σας πληροφορήσω ότι η υπηρεσία δεν είναι ολη μας η ζωή, ότι δεν είμαστε ρομπότ και οτι το φιλότιμο και η υπομονή , δυστυχώς, αρχίζει και τελειωνει.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΜΑΣ»

____

*κείμενο ενημέρωσης του Ν. Νικολακούδη, αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ, μέλος Ενωμένης ΘΣΝ- (19/11) στη σελίδα της Ενωμένης Θεσσαλονίκης.