Ν.Τόσκας :”Δεν είναι και ρεαλιστικό, να δώσουμε μάχη με 15.000τρακτερ”

Για το ζήτημα των κλειστων δρόμων και των αγροτικών κινητοποιήσεων τοποθετήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

image

“Σε καθημερινή βάση προσπαθεί η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία να συνεννοείται με τους αγρότες και να ανοίγει δρόμους για να περνάει ο κόσμος. Είμαστε φυσικά αντίθετοι με το κλείσιμο των δρόμων και των τελωνείων, αλλά από την άλλη μεριά νομίζω και δεν είναι ρεαλιστικό και δεν είναι σωστό να πάμε να δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ για να ανοίξουν οι δρόμοι. Μακριά από εμάς τέτοια αντίληψη. Δεν είναι και ρεαλιστικό, αν θέλετε”
Ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον Προμαχώνα, με το μπλόκο από την πλευρά της Βουλγαρίας, ο αναπληρωτής Υπουργός, ανέφερε “Μίλησα με την ομόλογό μου, την κα Μπαχβάροβα. Συζητήσαμε και υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για να βοηθήσουμε για το άνοιγμα των συνόρων. Από την πλευρά μας, έχει πείσει τους αγρότες της περιοχής ο Υποστράτηγος της Αστυνομίας εκεί ο κ. Μπαντουβάκης -ένας εξαιρετικός αξιωματικός τον οποίο έστειλα- και έχει ανοίξει ο δρόμος από την πλευρά μας. Υπάρχει μπλοκάρισμα από την πλευρά των Βουλγάρων φορτηγών και η βουλγαρική πλευρά προσπαθεί να πείσει τους δικούς της οδηγούς από την άλλη πλευρά να ανοίξουν το δρόμο. Από προχθές το βράδυ είναι ανοιχτός ο δρόμος από τη δική μας την πλευρά”.