Ν.Τόσκας: “Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο”

Μία ημέρα μετά από το Συλλαλητήριο στην Αθήνα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, και το ερώτημα, “Πόσοι ήταν τελικά οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα”; παραμενει σημειο αντιπαράθεση

Απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που έχει προκύψει επιχείρησε (05/02) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», σχολίασε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Τόσκας ανέφερε πως η εκτίμηση για συμμέτοχη περίπου 140.000 πολιτών στο Συλλαλητήριο της Αθήνας είναι  ο ακριβής αριθμός. Ενω σημείωσε ότι ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες. «Το βίντεο της Ελληνική Αστυνομίας ήρθε να επιβεβαιώσει τον αριθμό που δόθηκε επίσημα».

«Στο Σύνταγμα η χωρητικότητα είναι γύρω στα 35.000 άτομα. Από εκεί και πέρα στη Λ. Αμαλίας συγκεντρώθηκαν περίπου 25.000 άτομα και επίσης 25.000 άτομα στη Βασ. Σοφίας. Εμείς υπολογίσαμε και τους γύρω δρόμους» επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βιντεοληπτικό υλικό όπως δημοσιοποιήθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει ένδειξη ώρας και ημερομηνίας υποστήριξε ότι έγινε λόγω λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς η ημερομηνία στις ρυθμίσεις αναγράφεται η “1η Ιανουαρίου” και.. σβήστηκαν με επεξεργασία. Ωστόσο ανέφερε χαρακτηριστικά, η ώρα καταγραφής του βιντεοληπτικού υλικού που δόθηκε στη δημοσιότητα, ηταν 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής (04/02).

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας κάλυπτε ή ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο κόσμου, σύμφωνα με τον Νίκο Τοσκα,  σε αυτήν την περίπτωση, ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους, καλύπτοντας τη Λ.Αλεξάνδρας.

Ο Νίκος Τόσκας, δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στην Αστυνομία για τη διαφύλαξη των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, και τόνισε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. κάνει αυτή τη δουλειά σε όλες τις συγκεντρώσεις και πώς ξέρει πολύ καλά πώς να την κάνει».