Ν.Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο σε συμπλοκή με τους ΔΙΑΣ

Παρεμβαση της Εισαγγελίας για το επεισόδιο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, με αφορμή βιντεοληπτικό υλικό το οποίο αναπαράγεται στο διαδίκτυο και καταγγελίες αναφορικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς στο επεισδιο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης (07/03) με αφορμή ελέγχους στις διατάξεις για τον κορωνοϊό, ώστε να δικαιωθεί ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης Επιπλέον γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον διοικητή της ΔΙΑΣ και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, και τους ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους.

«Η αστυνομία, μπορεί να προκλήθηκε από δημότες, λέω μπορεί, αλλά ο ρόλος της, είναι να κρατάει την ψυχραιμία της», ανέφερε και προσθέστε, «Εγώ δεν έχω δει βίντεο όπου οι πολίτες επιτίθενται σε αστυνομικούς. Εγώ είδα βίντεο που είναι πολλοί αστυνομικοί να δέρνουν πολίτες».

Ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, ανέφερε ότι τόσο ο διοικητής της ΔΙΑΣ όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, του ανέφεραν ότι ω παρουσία των Αστυνομικών στην πλατεία ήταν με αφορμή καταγγελίες πως δεν τηρούνταν τα μέτρα στην πλατεία γεγονός το οποίο αναγνώρισε και ο Δήμαρχος της Νέας ενω επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία και κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να κάνει παρατηρήσεις, σε αυτόν που δεν τηρεί τα μέτρα.