Ν.Σμύρνη: Απορριπτική στο αίτημα αποφυλάκισης του “Ινδιάνου”- Παραμένει προφυλακισμένος για την επίθεση στον Αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ

Με διχογνωμία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ο “Ινδιάνος”, παραμένει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ως εκ των βασικών κατηγορουμένων για την επίθεση στον αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη

Απορρίφθηκε η προσφυγή που υπέβαλλε κατά της προσωρινής του κράτησης, ο κατηγορούμενος με το προσωνύμιο “Ινδιάνος” με διάταξη της 13ης Ανακρίτριας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Δικαστικής Λειτουργού, δεν ταυτοποιούνται στο βίντεοληπτικό υλικό που προσκόμισε η πλευρά της υπεράσπισης ως προς τα άτομα, αλλά ακόμη και αν «πράγματι το άτομο που εμφαίνεται (στο βίντεο) να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησής του από το πάρκο».

Όπως επισημαίνεται, «η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά».

Για την υπόθεση εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορουμένου, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από καταστήματα στην περίμετρο της επίθεσης, καθώς και τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί και κλήση μαρτύρων.

Ωστόσο ο Εισαγγελέας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται».

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Παύλος Σαράκης σε δήλωσή του σημειώνει ότι, «Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης».