Ν.Ρωμανός, Π.Αργυρός: Κάλεσμα σε “Μαύρο Δεκέμβρη”

Με μακροσκελή ενυπόγραφη επιστολή οι κατάδικοι Νίκος Ρωμανός (“Ληστές Βελβεντού”) και Παναγιώτης Αργυρός (ΣπΦ) εξαπολύουν απειλές και καλούν.. σε «Μαύρο Δεκέμβρη»wpid-photogrid_1447722977978.jpgΤο κείμενο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο ελέυθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι δύο έγκλειστοι κατάδικοι ως μέλος των “Ληστών του Βελβεντού” και της ΣπΦ, ο Νίκος Ρωμανός και ο Παναγιώτης Αργυρός, αντίστοιχα, δηλώνουν τις προθέσεις τους, «να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους»

Όπως σημειωνουν Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, επιχειρούν να οργανώσουν ιδεολογικά προσκέιμενους, ενόψει των εκδηλώσεων κατά την πορεία για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και της 6ης Δεκέμβρη που ακολουθεί.

«Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές» σημειώνουν σε απόσπασμα του κειμένου που υπογράφουν οι δύο κατάδικοι.

Στο κείμενο, παρατίθεται και αναφορά στο θανασιμο τραυματισμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπως είχε καταγραφεί και στη δικογραφία και είχε παρατεθεί στην ακροαματική διαδικασία στο ΜΟΕ Άμφισας κατά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό.

«Ήταν Σάββατο βράδυ, στις 6/12/2008, όταν, μέσα σε λίγες στιγμές, διαδραματίστηκε η κορύφωση μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία, η νεανική, ενθουσιώδης, αυθόρμητη και ορμητική εξεγερτική βία και, από την άλλη, ο επίσημος κρατικός θεσμικός φορέας που, νομιμοποιημένα, διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας, μέσω της καταστολής.
Όχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του. Ήταν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων: από τη μία η Εξέγερση κι από την άλλη η Εξουσία, και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σύγκρουσης αυτής εκπροσωπούσαν ο καθένας τη δική του πλευρά», σημειώνουν ενδεικτικά.

Ενώ σε άλλο σημείο παραθέτουν το στίγμα τους, «Να θυμηθούμε τι ήταν ο Δεκέμβρης του ’08 και πώς η αναρχία συνέβαλλε, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, στην εκδήλωση δυναμικών καταστάσεων που απέκτησαν απήχηση στο διεθνές αναρχικό κίνημα» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport