Ν.Μοναστήρι, Φθιώτιδας: Εντόπισαν 4×4 .. “βλέπουν” Παλαιοκώστα.

Το κλεμμένο και επιμελώς κρυμμένο αγροτικό όχημα, εντοπίστηκε κοντά στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, και προκάλεσε το “ενδιαφέρον” των Αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι εντοπίζουν στο modus operandi, τον διαβόητο.. Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (04/06), τα κλιμάκια του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, εντόπισαν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα αγροτικό 4Χ4, καλυμμένο με δίχτυ παραλλαγής και φυλλωσιές, σε μικρή απόσταση από το χωριό Ν.Μοναστήρι, Φθιωτιδας. Όπως επισημαίνουν, η “κάλυψη” παραπέμπει σε πρακτική που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παλαιοκώστας για να κρύβει τα οχήματα διαφυγής του πριν από κάθε ληστεία. Μέθοδο που είχαν “οικειοποιηθεί”, οι δύο συλληφθέντες και ο νεκρός συνεργός τους, και είχαν καλύψει τα αυτοκίνητα διαφυγής πριν τις ληστείες σε Φαρκαδόνα Τρικάλων και Αμπελώνα Λάρισας.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε οτι είχε κλαπεί, ενώ εξετάζεται η σχέση τους,  με τους «Διστομίτες με τα… μαύρα» Σπύρο Χριστοδούλου, Γρηγόρη Τσιρώνης και Σπύρο Δραβίλα, οι οποίοι σχεδίαζαν να ληστέψουν τράπεζα του χωριού.
Το αυτοκίνητο παρελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση ώστε να εξερευνηθεί από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για γενετικό υλικό και αποτυπώματα που μπορεί να ταυτοποιούνται με σεσημασμένους ή καταζητούμενους.
Το πρωί της περασμένης Παρασκευής (29/05), Αστυνομικοί είχαν “εντοπίσει” αρχικά τον Σπύρο Δραβίλα να κινείται με το Νισάν Ναβάρα, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στις δύο πρόσφατες ληστείες, σε σούπερ μάρκετ του Βόλου, και τους οδήγησε στη μεζονέτα της Χρυσής Ακτής Παναγιάς στην Αγχίαλο Βόλου.
Στη συνέχεια προέκυψε, ότι οι «Διστομίτες με τα… μαύρα»- Χριστοδούλου, Τσιρώνης και Δραβίλας-, με το ίδιο όχημα, μετέβησαν στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, κατοπτεύοντας υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.
Κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το Nissan Navara κοντά στην τράπεζα και τουλάχιστον έναν από τους δράστες, φορώντας περούκα προσέγγισε την τράπεζα (29/05, λίγο μετά τις 13:30), ωστόσο, το υποκατάστημα είχε κλείσει για την εξυπηρέτηση κοινού, και αποχώρησε. Μετά την επιστροφή τους και πάλι στο διώροφο οίκημα αποφασίστηκε η αστυνομική επιχείρηση ποΥ οδήλωσε στη σύλληψή τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport