Ν.Μάκρη: Συμμορίες λαθρομεταναστών από το ξενοδοχείο δομή τρομοκρατούν τους κατοίκους- Αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή

Καταγγελίες κατοίκων για συμπλοκές λαθρομεταναστών ενοίκων στο ξενοδοχείο δομή στην παραλία της Ν. Μάκρης

Η συμπλοκή οχτώ οπλισμένων με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια λαθρομεταναστών το βράδυ της Τετάρτης (29/04) έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους. Καθώς οι βίαιες αντιπαραθέσεις λαθρομεταναστών διαβιούντων εντός της δομής – ξενοδοχείο “Marathon Beach Resort” τις Νέας Μάκρης, τις δύο τελευταίες ημέρες είναι επαναλαμβανόμενες, σε μια περίοδο πριν την έναρξη της θερινής σεζόν,  σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής , ελάχιστα πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας από την ερχόμενη Δευτέρα (04/05) Η πρόσφατη σύρραξη μεταξύ των λαθρομεταναστών προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού .

Σύμφωνα με την καταγγελία του , αποδίδει «απουσία της δημοτικής αρχής, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στους κατοίκους, ιδιαίτερα μετά από τα πρόσφατα συμβάντα» ενώ ζητάει από την Δημοτική Αρχή, «…να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία θα προστατεύουν την υγεία, την περιουσία και θα εξασφαλίζουν την ήρεμη και ασφαλή διαβίωση των δημοτών, ενεργοποιώντας τη δημοτική αστυνομία, που πρέπει επιτέλους να εκτελέσει τα καθήκοντα της στην περιοχή (περιπολίες, ελέγχους κ.τ.λ.) Να εκδηλώσει άμεσα ενέργειες προς το αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης, ώστε η παρουσία του να είναι εμφανής, προκειμένου ο δημότης να μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια. Να ενημερώνει τους δημότες για τα σοβαρά θέματα, μέσω της ακριβοπληρωμένης ιστοσελίδας, της οποίας ο διαχειριστής, που αποτελεί προσωπική επιλογη του κ. Τσίρκα, κοστίζει χιλιάδες ευρώ το χρόνο στους δημότες» ενώ καταλήγει στην επιστολή του, «οι ενέργειες του δημάρχου θεωρούνται επιβεβλημένες» .

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Δημοτική αρχή για τα επεισόδια στην παραλία της Νέας Μάκρης, αναφέρεται ότι, «Μετά τη σημερινή, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, έδωσε εντολή για την άμεση υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά, ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ένα μείζον ζήτημα, που έχει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, ενώ αυξάνει και το ήδη βεβαρυμμένο ψυχολογικό φορτίο των συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο για τη μεταφορά της δομής φιλοξενίας από τον Δήμο μας.

Επίσης, η δημοτική αρχή Μαραθώνος, απευθύνθηκε, μέσω επιστολής, στα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων επεισοδίων, με πρόσφυγες-μετανάστες και αγνώστους, έμπροσθεν της δομής φιλοξενίας, στο ξενοδοχείο Marathon Beach Resort. Επισημαίνουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η όλη κατάσταση για τη λειτουργία της πόλης και για την ομαλή επάνοδό μας με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές αρχές να πράξουν τα αναγκαία για τη διασφάλιση της ζωής των συνανθρώπων μας και βέβαια, της προστασίας της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Καλούμε όλους να σταθούν σύμμαχοι στις προσπάθειές μας και να επιδείξουν την αναγκαία σύνεση και ψυχραιμία, μακριά από λαϊκιστικές κορώνες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μένουμε Ασφαλείς!»