Ν.Κόσμος: Καταδίωξη σε όχημα διαφυγής διαρρηκτών- Συνελήφθησαν οι δράστες- Τραυματίες τέσσερις Αστυνομικοί

Στην παρουσία των Αστυνομικών ο οδηγός επιχείρησε διαφυγή και ακολούθησε καταδίωξη

Πλήρωμα της νυχτερινής βάρδιας, σε περιπολία στον τομέα του Ν.Κόσμου, αντιλήφθηκε την προσπάθεια του οδηγού ενός ασημί Hyundai να διαφύγει στην παρουσία τους, και επιχείρησαν να τον καλέσουν για έλεγχο όταν ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στα στενά της περιοχής.

Οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εγκλώβισαν το όχημα διαφυγής σε καταδίωξη και κατάφεραν να δεσμεύσουν τον έναν από τους δράστες στην οδό Λυσιμάχου. Ο ίδιος προηγουμένως είχε προκαλέσει πολλαπλές συγκρούσεις σε σταθμευμένα ενώ κατά την προσπάθεια διαφυγής επί της Βολταίρου, πίσω από το  ξενοδοχείο Intercontinental, εμβόλισε δύο περιπολικά της ΕΛΑΣ, με τέσσερις Αστυνομικούς να έχουν υποστεί ελαφρείς τραυματισμούς .

Σε αναζητήσεις των πληρωμάτων εντοπίσθηκαν οι συνεργοί του και οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη δέσμευσή τους, καθώς όπως διαπιστώθηκε όταν αντιλήφθηκαν νωρίτερα την περιπολία τους, διαχωρίστηκαν από το όχημα διαφυγής και επιχειρήθηκε να διαφύγουν πεζή.

Όπως διακριβώθηκε οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν διαπράξει  διάρρηξη (13/10-03.00) σε αποθήκη επί των οδών Λυσικράτους και Θαρύπου, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.  Τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν τέσσερις συλλήψεις Αλβανών ως δράστες της διάρρηξης στην αποθήκη, ενώ οι τέσσερις τραυματίες Αστυνομικοί, μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝΑ .

Προανάκριση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες ποινικές υποθέσεις .