Ν.Ηράκλειο: Ρομά διέπραξαν ληστεία και διάρρηξη- Συνελήφθη ανήλικος με ποινικό μητρώο ενώ αναζητούνται οι ενήλικες συνεργοί του

Πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής εντόπισαν τους τρεις Ρομά, εγκλώβισαν και συνέλαβαν ανήλικο ομόφυλό τους, με ποινικό μητρώο

Ζευγάρι Ρομά και ένα ανήλικο προσέγγισαν τα ξημερώματα (11/03-02.00) πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μαρούσι και αφού ακινητοποίησαν και χτύπησαν τον υπάλληλο ενώ του απέσπασαν τις εισπράξεις και αποχώρησαν. Άμεσα ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και δόθηκαν αναζητήσεις με την περιγραφή των δραστών.

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα (11/03-02.40) με σήμα από εταιρεία για συναγερμό σε κάβα στο Ν.Ηράκλειο, πληρώματα της Αμεσης Δράσης που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν διάρρηξη. Σε κοντινή απόσταση εντόπισαν τους τρεις Ρομά από τα χαρακτηριστικά των αναζητήσεων, οι οποίοι στην παρουσία των Αστυνομικών, επιχείρησαν διαφυγή. Στην οδό Θράκης, και ύστερα από έρευνα εγκλώβισαν και προχώρησαν στη σύλληψη ανήλικου -όπως εξακριβώθηκε στη συνέχεια -Ρομά, ο οποίος διατηρεί ποινικό μητρώο για κλοπές και ληστείες.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου αναγνώρισε τον ανήλικο ως εκ των δραστών της ληστείας σε βάρος του νωρίτερα. Σε βάρος των τριών Ρομά έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία, και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και σύλληψη του ζεύγους των ενηλίκων.