Ν.Ηρακλειο: Έλεγχοι σε σταθμούς διασυνοριακής εισόδου και αεροδρόμια, για Ευρωπαίους ακροδεξιούς ενόψει του ετήσιου μνημοσύνου για τους δύο δολοφονημένους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη

Πληροφορίες της Europol για μετακίνηση ακροδεξιών σε αποδοχή πρόσκλησης για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο έχει θέσει σε επιφυλακή την ΕΛ.ΑΣ

Με διάταξη απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην Αττική από τα ξημερώματα της Τετάρτης (01/11-06.00) και για 24ωρες, οι ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, μετά και το πληροφοριακό δελτίο ενημέρωσης της Europol.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει ενεργοποιηθεί σχέδιο με ανάπτυξη δυνάμεων από  τα ξημερώματα της Τετάρτης (01/11-06.00) μεχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης  (02/11-06.00) σε αυστηρή περίμετρο και μέτρα αποκλεισμου την περιοχής. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη τουλάχιστον δεκαπέντε διμοιριων της ΔΙΑΤ, το σύνολο της ομάδας ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ,  σε αποτροπή μαζικής μετακίνησης ατόμων σε ακτίνα από το σημείο που εχει στηθεί το μνημείο των δύο δολοφονημένων Μανώλη Καπελωνη και Γιωργου Φουντουλη στη Λ.Ηρακλειου.

Με ενημερωτικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφαλείας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ,  Υπηρεσίες ασφαλείας διασυνοριακού ελέγχου και Αεροδρόμια της Χώρας, εχουν λάβει λίστα με τα στοιχεια έντεκα αρχηγικών στελεχών ακροδεξιών οργανώσεων χωρων της Ευρώπης προκειμένου να ελεγχθούν, σε περίπτωση που εντοπίσουν με πρόθεση να εισέλθουν στη Χώρα, αποδεχόμενοι πρόσκληση για το ετήσιο μνημόσυνο με αφορμή τα δέκα χρόνια από την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη στο Νέο Ηράκλειο.

Στα ονόματα που διαβιβασε η Europol, αναφερεται επθησης αρχηγικό στέλεχος Ιταλικής ακροδεξιάς οργάνωσης, σε βάρος του οποίου εχει εκδοθεί απαγόρευση εισόδου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον του απαγορεύεται η είσοδος και στην Ελλάδα.

Καθως βάσει του Νομικού πλαισίου που ισχύει στην Ελλάδα,  δεν εκκρεμεί απόφαση που θα απαγόρευε την είσοδο των έντεκα στη Χώρα, οι εντολές που έχουν διαβιβαστεί στις Υπηρεσίες Ασφάλειας, ζητούν τον αυστηρό έλεγχο εφόσον τα άτομα εντοπιστούν με πρόθεση να μεταβούν στην Αθήνα για να δώσουν το παρόν στο ετήσιο μνημόσυνο των δύο δολοφονημένων Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, πριν δεκα χρόνια, στο Νέο Ηράκλειο.

Με τις Αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. τίθεται σε λειτουργία (01/11-14.00 εως 02/11-02.00) το φορητό σύστημα επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό,  τα Μέτρα Τάξης περικλείνουν τις Λεωφόρους/οδούς: Βάζου & Λεωφ. Ειρήνης – Λεωφ. Αμαρουσίου – Καραολή & Δημητρίου – Δεξαμενής – Κλεισθένους – Ηρακλείου – Μπιζανίου – Αγίου Νεκταρίου – Αττικής – Λεωφ. Ηρακλείου – Αλέκου Παναγούλη – Κασταμονής – Φιλοθέης – Ανατολής – Ήρας – Κηφισίας – Λεωφ. Κύμης – Λεωφ. Πλαπούτα – Βύρωνος – Καποδιστρίου – Αϊδινίου – Πέτρου Ράλλη – Βάζου – Λεωφ. Ειρήνης.

Με εντολή της ΕΛΑΣ,  απο τις 14.00 της Τετάρτης (01/11)  οι σταθμοί της γραμμης 1 του ΜΕΤΡΟ (ΗΣΑΠ) στο Ηράκλειο και του Προαστιακού δε θα εξυπηρετούν το επιβατικο κοινό, καθώς οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Για την επαναλειτουργία των σταθμών θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση απο την ΕΛ.ΑΣ.