Ν.Ιωνία: Η εκκλησία “έδωσε” τη φυγόδικη Έφη Ηροδότου

Σε εκκλησία της Νέας Ιωνίας στην Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισε η ΕΛΑΣ τους γονείς της 30άχρονης και στη συνέχεια συνέλαβε και την Έφη Ηροδότου.
Για δέκα ολόκληρα χρόνια η καταζητούμενη Εφη Ηροδότου, για το θανάσιμο τραυματισμό του 17άχρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεμεσό, συνελήφθη στην Ελλάδα. Μαζί με της συνελήφθησαν και οι γονείς της, Ηρόδοτος Ηροδότου και Ρίτσα Ηροδότου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ εντόπισε τους γονείς της σε εκκλησία της Νέας Ιωνίας στην Αττική και στη συνέχεια προχώρησε και στη σύλληψη της φυγόποινης.

Η Ηροδότου, μαζί με τους γονείς της ταξίδεψε στο εξωτερικό το 2011 και ακολούθως καταχωρήθηκε η αναζήτησή της.

Η Έφη Ηροδότου βρισκόταν στη λίστα με τους καταζητούμενους της Europol. Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο 17άχρονος Αιμίλιος Ιωάννου, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε σε διασταύρωση με φανάρια, διεμβολίστηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 20άχρονη – τότε- Έφη Ηροδότου η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε παραβιάσει το κόκκινο φανάρι.

Η οδηγός εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος, ενώ αλλη οδηγός, η οποία είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την καταδίωξε, το όχημά της εγκλωβιστηκε σε αδιέξοδο και  συνελήφθη. Σε έλεγχο αλκοτεστ που υποβλήθηκε η νεαρή οδηγός, βρέθηκε με υψηλά ποσοστά αλκοόλης στο αίμα της.

Στις 13 Ιουλίου η Europol μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook απευθύνεται με ενημερωτικό δελτίο προς τους πολίτες, με δημοσιοποίηση στοιχείων της καταζητούμενης Έφης Ηροδότου.

Η υπόθεση παρέμενε “ανοιχτή πληγή” για την οικογένεια του νεαρού Αιμίλιου Ιωάννου, και αναμένει για τη δικαίωση.

Όλα τα χρόνια από το δυστύχημα, οι συγγενείς του 17άχρονου θεωρούσαν πως το ελάχιστο, ήταν να εντοπιστεί η γυναίκα που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και να δικαστεί, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, καθως αξιώνουν να λογοδοτήσουν τα δυο συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία επίσης καταζητούνταν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Σε κατά καιρούς δηλώσεις τους κατήγγειλαν προσπάθειες συγκάλυψης της γυναίκας που προκάλεσε τον θάνατο στο 17άχρονο, ενώ έκαναν αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Συγγενείς του έφηβου νεαρού, σχολίαζαν, πως “για υποθέσεις λιγότερο σημαντικές στις οποίες εμπλέκονταν ακόμη και αλλοδαποί, εξιχνιάστηκαν και οι υπαίτιοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στην περίπτωση του Αιμίλιου”.

Το Νοέμβριο του 2008 είχε αρχίσει η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009. Η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις τρεις κατηγορίες και βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης. Οι συγγενείς του Αιμίλιου Ιωάννου, αντέδρασαν ενω η υπόθεση παρέμεινε να εκκρεμεί ποινικά.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο πατέρας του Αιμίλιου έγραψε στο facebook:
“Η σύλληψη της Έφης Ηροδότου και των Γονιών της χθες στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα δεν είναι Δικαιοσύνη.
Η Δικαιοσύνη ας κάνει Αδέκαστη τη δουλειά της, μετά που θα τους φέρουν όλους σιδηροδέσμιους οι Αρχές στη Κύπρο,
Έχουμε υπομονή, όλοι εσείς που από χθες μας δείχνετε τη συμπαράστασή σας Είσαστε η Δική μας Δύναμη να αντέξουμε υπομονετικά και αυτή τη διαδικασία, Σας Ευχαριστούμε Όλους”.

_____________

* με πληροφορίες από  “Φιλελεύθερος” Κύπρου