Ν.Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη .. ο “πατέρας Φανούριος” της απάτης

Η εικόνα του ρασοφόρου που ιερουργούσε ως .. “πατέρας Φανούριος” έκρυβε τις απάτες και την … απιστία από το “προσκύνημα” του

Η πράσινη βαριά μεταλλική πόρτα της μονοκατοικίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην ψηλή περίφραξη, κρατούσε μακριά τους .. “απιστους”. Στον αύλειο χώρο, σε ιστό κυμμάτιζε η ελληνική σημαία και από το χώρο ηταν ανιπαίσθητος ο ήχος από δοξολογίες και εκκλησιαστικους ύμνους .

Καταγγελίες στο ΑΤ Ν.Φιλαδέλφειας Χαλκιδόνας, απέδιδαν στο ρασοφόρο προσηλυτισμό και απάτες σε βάρος των “ευκοπόπιστων” που τον ακολουθούσαν ως ποίμνιο., με τις έρευνες ωστοσο να καθυστερούν καθώς οι πληροφορίες για τη δράση του ηταν περιορισμένες και αποσπασματικές.

Αστυνομικοί ως «πιστοί», το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (25/10) εισήλθαν στη μονοκατοικία ως.. “πιστοί” για να παρακολοθήσουν στο … “ναό” τον εσπερινό ανήμερα του Αγίου Δημητρίου που τελούσε ο «πάτερ Φανούριος», καταβάλλοντας τον .. οβολό τους με το αζημίωτο! Στον “ιδιωτικό ναό” με την “εισοδο”, αλλοι περίπου 50..πιστοί είχαν προκαταβάλλει τον οβολόν τους και παρακολουθούσαν τον εσπερινό, με την παρουσία των Αστυνομικών να βρίσκει έντονες αντιδράσεις από το ποιμνιο του “ιερωμένου” οταν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους. Με τους Αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις να μεταβάινουν στο χώρο, για να προσαγάγουν το ρασοφόρο.

Οι αποκαλύψεις ήρθαν όταν κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του ρασοφόρου,καθώς προέκυψε ότι ο “πατερ Φανούριος” είναι 66άχρονος παλιός γνώριμο των Αρχών, και σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης για απάτες και απιστία.

Ο «πατερ Φανούριος» συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.