Ν.Ερυθαία: Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τους διαρρήκτες στη μονοκατοικία Γαρμπή – Σχοινά

Τα στοιχεία των ενόπλων κακοποιών που εισέβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι των δύο τραγουδιστών στη Νέα Ερυθραία, αναζητούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Οι ληστές γνώριζαν -οπως προκύπτει από τις κινήσεις τους- για τους χρόνους και την παρουσία των δύο καλλιτεχνών στο σπίτι τους, στη Νέα Ερυθραία. Οι δράστες αιφνιδίασαν την Καίτη Γαρμπή, ενώ επέστρεφε από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανίζεται, λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/01)!

Οι ένοπλοι  που φορούσαν κουκούλες εμφανίστηκαν μπροστά της έξω από τη μονοκατοικία, και τη ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων. Ο ένας της κόλλησε το όπλο στο κεφάλι και την ανάγκασε να ξεκλειδώσει την πόρτα. Στο σπίτι ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς κοιμόταν μαζί με τον 20άχρονο γιο τους, ξύπνησαν από τη φασαρία, και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ένοπλους εισβολείς που αφού τους ακινητοποίησαν τους έδεσαν στο σαλόνι του σπιτιού και απειλούσαν να τους σκοτώσουν αν δεν τους υπεδείκνυαν το χρηματοκιβώτιο. “Μου κόλλησαν το όπλο στο κεφάλι και μου είπαν «Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο για να μη σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι!»…”, κατέθεσε ο Διονύσης Σχοινάς στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι ήταν και ο 20χρονος γιος τους, Δημήτρης τον οποίο έδεσαν

Σύμφωνα με την καταγγελία του ζευγαριού, οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ύψους 2.000 ευρώ σε κέρματα, τρία ρολόγια μεγάλης αξίας ένα σταυρό και πλάκες ασήμι. Οι Αστυνομικοί από τις περιγαραφές για τις κινήσεις των κακοποιών εκτιμούν ότι παρακολουθούσαν τους τραγουδιστές και το σπίτι τους και ήξεραν τις ώρες που επέστρεφαν στη μονοκατοικία. Στην έρευνα πρόκειται να εξεταστεί και το επαγγελματικό περιβάλλον τους.

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση ερεύνησαν το σπίτι για DNA και αποτυπώματα, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι τουλάχιστον δύο κάμερες ασφαλείας που είναι εγκαταστημένες έχουν καταγράψει την στιγμή της επίθεσης στην Καίτη Γαρμπή ή άλλο υλικό από την ληστεία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Πάντως, θεωρούν ότι εκτός από τους ενόπλους που εισέβαλλαν στη μονοκατοικία, εξωτερικά τους περίμεναν  και άλλοι συνεργοί τους οι οποίοι φρόντισαν για την ασφαλή διαφυγή τους.
Η  Καίτη Γαρμπή ωστόσο, εμφανίστηκε κανονινά το βράδυ του Σαββάτου (26-27/01) στην πίστα του «Έναστρον», όπου εμφανίζεται!
«Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα και την οικογένειά μου σήμερα! Γι’ αυτό θέλω διπλή αγάπη και διπλό χειροκρότημα από σάς απόψε… Περασμένα ξεχασμένα!», είπε απευθυνόμενη προς τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά της και εκείνοι της έδειξαν την στήριξή τους με ένα θερμό χειροκρότημα.
Πριν μερικές ημέρες, άγνωστοι δράστες είχαν διαρρήξει και την εξοχική κατοικία του ζευγαριού στην Επίδαυρο, όπως και άλλων καλλιτεχνών.