Μυτιλήνη: Ολλανδοί Frontex συνδράμουν σε συλλήψεις στο νησί

Ολλανδοί Αστυνομικοί του Frontex σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχων πραγματοποιούν συλλήψεις λαθρομεταναστών οι οποίοι στη συνέχεια θα προωθηθουν στα Κέντρα Κρατησης της ηπειρωτικής χώρας μέχρι την έκδοση διοικητικής τους απελασης ή έγκριση σχετικού τους αιτηματος  ασύλου για τους πρόσφυγες.

image

Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας ενεργοποίησε τον Frontex με Συνοριακούς Αστυνομικούς από Ευρωπαϊκές χώρες να συνδράμουν τις Ελληνικές Αρχές στη διαχείριση του ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού.
Φωτογραφίες τις οποιες ανηρτησε στον προσωπικο του λογαριασμο ο Panajotis Gavrilis Δημοσιογράφος Ανταποκριτής της Δημόσιας Γερμανικής Ραδιοφωνίας, απεικονίζουν Ολλανδούς Αστυνομικούς του Frontex να εχει ελέγχει λαθρομεταναστες οι οποίοι συλλαμβάνονται τους οποιους επιβιβαζει σε κλούβες με τελικο προορισμό την ηπειρωτική χώρα.

https://mobile.twitter.com/panajotaki/status/719445027693400064

Όπως ο Ανταποκριτής της Δημόσιας Γερμανικής Ραδιοφωνίας, διευκρινίζει σε σχετικές ερωτήσεις τις οποίες δέχεται οτι επικεφαλής της ομάδας του Frontex ήταν Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Έλληνες Αστυνομικούς να συλλαμβάνουν και να παραδίδουν για ελέγχους τους λαθρομετανάστες στο Ολλανδικό κλιμάκιο του Frontex.

image

Ενώ στο χώρο της κοινής επιχείρησης, διακρίνεται και όχημα του Λιμενικού.