Μύρινα, Λήμνου: Συνελήφθησαν οι δράστες ηλεκτρονικής απάτης με κωδικούς τραπεζικών λογαρισμών

Με ψευδή αναγγελία πώλησης γεωργικού μηχανήματος, εξαπάτησαν αγρότη και τον έπεισαν να τους προκαταβάλλει χρήματα για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας με υφαρπαγή των κωδικών του τραπεζικού του λογαριασμού

Ταυτοποιήθηκαν τρείς ως δράστες εξαπάτησης σε βάρος 60χρονου αγρότη από τη Μύρινα της Λήμνου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, περίπου προ πενταμήνου, 60χρονος αγρότης κατήγγειλε στο ΤΑ Μύρινας Λήμνου την εξαπάτησή του και υφαρπαγή χρημάτων από το λογαριασμό του. Όπως κατήγγειλε, προ περίπου πενταμήνου, ανταποκρίθηκε σε αγγελία καταχωρημένη στο διαδίκτυο, για πώληση γεωργικού μηχανήματος.

Όπως διακριβώθηκε, οι τρεις δράστες, ηλικίας 50, 41, και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 60χρονο αγρότη και υποψήφιο αγοραστή, τον έπεισαν να καταθέσει σε συγκεκριμένο λογαριασμό το χρηματικό ποσό των #€3.500, ενώ κατάφεραν να του αποσπάσουν τους κωδικούς τραπεζικής κάρτας και να του αφαιρέσει επιπλέον το χρηματικό ποσό των #€3.000 .

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι η τηλεφωνική σύνδεση αντιστοιχεί στα στοιχεία του 50χρονου, ενώ οι λογαριασμοί όπου κατατέθηκαν τα χρηματικά ποσά, ανήκουν –κατά περίπτωση- στον 23χρονο και τον 41χρονο. Τα στοιχεία του διαχειριστή της αγγελία δεν έχουν εξακριβωθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, και συνεχίζεται η έρευνα, από αστυνομικούς του ΤΑ Μύρινας, οι οποίοι διενεργούν και την προανάκριση.