Μπούκα Μεσσήνης: «Ο πατέρας μου, που είναι ο θύτης, δεν το αξίζει γιατί δεν έχει κάνει τέτοια ζωή, ήταν κάτι άλλο στο μυαλό του, κάτι χάλασε»

Εξήγηση στο πώς ο ενάρετος υπέργηρος ψάλτης μέσα σε μια νύχτα ως δράστης επέφερε βίαιο θάνατο στη σύζυγό του, και ως αυτόχειρας προέβη σε απονενοημένο διάβημα, αναζητούν τα παιδιά της οικογένειας

Ο 40χρονος γιός του ζευγαριού, εντόπισε τους γονείς του νεκρούς (08/12) στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στη Μπούκα Μεσσήνης. Η 62χρονη μητέρα του έφερε πλήγμα από βαριοπούλα στο κεφάλι με δράστη τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι.

«Ο πατέρας μου, που είναι ο θύτης, δεν το αξίζει γιατί δεν έχει κάνει τέτοια ζωή. Εγώ τον έχω συγχωρέσει ήδη, γιατί ξέρω ότι δεν ήταν ο πατέρας μου αυτός που το έκανε, ήταν κάτι άλλο στο μυαλό του, κάτι χάλασε. Δεν έχω θυμό, ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου. Όλη η οικογένεια ξέρουμε ποιος ήταν ο πατέρας μου και όσοι τον ξέρουν. Δεν χρειαζόταν να το… Όποιοι ξέρουν τους γονείς μου, ξέρουν ποιοι ήταν», περιγράφει ο γιος του ζευγαριού.

«Αυτό έγινε πρωινές ώρες (σσ της Τρίτης (08/11)) μάλλον η μητέρα μου δεν είχε καν ξυπνήσει και αυτό είναι το παρήγορο, μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα. Εικάζω ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από αυτές τις σκέψεις που έκανε. Υπάρχει μία θεωρία τώρα που συζητάμε και κοιτάει ο γιατρός μήπως ήταν σε πρόδρομο πάρκινσον, που το πάρκινσον γενικά, τώρα το μαθαίνω και εγώ, έχει παραισθήσεις στην αρχική του μορφή. Πιθανόν να είδε και κάτι στο μυαλό του…», προσθέτει ο γιος του ζευγαριού.

«Πήγα το μεσημέρι της Τρίτης, είδα κλειστά τα παντζούρια και τις κουρτίνες, που ενώ συνήθως είναι ανοιχτά από το πρωί που σηκώνονται και μπήκα μέσα στο σπίτι και τους βρήκα. Τώρα τι να συζητήσουμε. Δεν συνδυάζεται η ζωή αυτών των δύο ανθρώπων με αυτό το τέλος», συμπληρώνει.

Όπως παραθέτει ο γιός του ζευγαριού, οι γονείς του ζούσαν για δεκαετίες ο ένας για τον άλλο, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του άρχισε να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας.

«Εγώ είμαι 40 χρόνων. Τους γονείς μου μια φορά στη ζωή μου ίσως τους έχω δει να τσακώνονται, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει κάποιο προηγούμενο. Μια αγαπημένη οικογένεια, τίποτε άλλο, ήμασταν. Πιθανόν να γύρισε σε μανιοκατάθλιψη, ξέρω εγώ; Τι να πω κι εγώ. Δεν μπορούσε κανενός το μυαλό να φτάσει εκεί. Ποτέ, ποτέ δεν ήταν επιθετικός. Ποτέ ο πατέρας μου δεν έχει δείξει δείγματα βίας, πάντα ήταν ένα αρνί», εξηγεί ο ίδιος.

Όπως σημειώνει τόσο ο ίδιος όσο και οι αδελφές του γνώριζαν ότι το πρόβλημα υγείας του πατέρα τους ήταν σοβαρό, αλλά είχαν την αίσθηση οτι ήταν ελεγχόμενη με την αγωγή που ακολουθούσε.

«Ο πατέρας μου κάμποσο καιρό ταλαιπωριόταν με ψυχολογικά προβλήματα, κανένας δεν το περίμενε, είχαμε γυρίσει όλους τους γιατρούς, έπαιρνε αγωγές. Τι να πω; Μια χαρά ήταν όλα, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι είδε, μια παραίσθηση και το έκανε αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Δεν είχε το κουράγιο, τον τελευταίο χρόνο, καλά καλά να περπατήσει, δεν οδηγούσε, ίσα έβγαινε στην αυλή, έσερνε τα πόδια του. Δεν μπορώ να ξέρω πού βρήκε τη δύναμη», αναφέρει ο 40χρονος.

Ο 82χρονος στο παρελθόν ασκούσε καθήκοντα ψάλτη στην εκκλησία της ενορίας και είχε κοινωνικές επαφες με τους περισσότερους κατοίκους του χωριού.

«Ενάρετοι και οι δύο σε όλη τους τη ζωή. Δεν, δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος που τους γνωρίζει, να συνδυάσει στο μυαλό του αυτό που έγινε με αυτό που ήταν οι γονείς μου. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση να σας δώσω. Απλώς χάλασε το μυαλό του πατέρα μου, είναι τόσο απλό δυστυχώς», καταλήγει ο γιος του ζευγαριού.