“Μπόμπες” στα σπίτι μας- Νόθευαν ποτά ετικέτας και τα διέθεταν σε κάβες και μίνι μάρκετ

Ανυποψίαστοι πολίτες εν αγνοία τους, αγόραζαν ποτά “μπόμπες” και τα έβαζαν στο σπίτι τους. Εγκληματική οργάνωση που νόθευε ποτά από Βουλγαρία και τα εμφιάλωνε σε παράνομο παρασκευαστήριο με διάθεση σε μίνι μαρκετ και καβες σε όλη την Αττική εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ

Περισσότερα από 25 μίνι μαρτεκ, κάβες, και καταστήματα πώλησης αλκοόλ με έδρα στο Δήμο Αθηναίων και 50 επιχειρήσεις σε όλη την Αττική, περιλαμβάνοται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής, καθώς τα στοιχεία τους έχουν προκύψει στις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, να προμηθεύονται ποτά μπόμπες και να τα διαθέτουν στη λιανική αγορά . Ούζο Κονιάκ και μαστίχα, Ουίσκι και βότκα, ποτά ευρείας κατανάλωσης, με χημικές προσμήξεις επικίνδυνες για την υγεία που μπορούν να επιφέρουν το θάνατο σε όσους τα καταναλώνουν, νοθευμένα με αιθυλική αλκοόλη, βενζίνες κόλλες και χημικά υγρά.

«Πότε φτάνουν οι .. «μπανάνες»; ρωτούσα σε συνομιλίες που διατηρούσαν μεταξύ τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν πνίξει τα νυχτερινά μαγαζία με νοθευμένα ποτά “μπόμπες”, με αναφορά στις παρτίδες που θα έφραναν στην Ελλάδα από την αγορά της Βουλγαρίας. Σε νόμιμες συνακροάσεις, «άκουγαν» οι Αρχές για περισσότερους από πέντε μήνες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα τη δυτική Αττική, να επικοινωνούν με τους ιδιαίτερους λεκτικούς συνδιασμούς σε «αργκό» στο ενδεχόμενο οι Αρχές να παρακολουθούν τις επικοινωνίες τους.

Η «νυχτρίδα Batman», ο «αντεροβγάλτης», ο «βλάκας» και η… «χοντρή που***α»

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για τις επικοινωνίες τους είχαν αναπτύξει γλωσσικές αργκό προκειμένου να επικοινωνούν για τις παραγγελίες τους, χωρί να κινούν υποψίες, προσαρμόζοντας τις διατυπώσεις τους στις προτάσεις που διατύπωναν.

χρήματα : «λουλούδια» ή «τριανάφυλλα»
Absolut : «χοντρή που***α» (από το χήμα του μπουκαλιού)
Jack Daniels : «αντεροβγάλτης»
Johny Walker : «άνδρας»
Johny Walker Black Label «βλάκας»
Bacardi : «νυχτερίδα» ή «Batman»
Haig : «Η»,
Κονιακ : «Κ»
Μαστίχα : «Μ»

Η εγκληματική οργάνωση, δρούσε σε τρεις παράλληλες υπομάδες. Ο αρχηγός προμήθευε με ποτά από τη Βουλγαρία, τις τρεις υποομάδες και ιδιοκτήτες των καταστημάτων τροφοδοσίας τα οποία νόθευναν σε κοντέινερ στο Καματερό Αττικής. Μέλη της πρώτης υποομάδας, τα διέθετε στη δεύτερη και την τρίτη και τα διακινούσαν στην επικράτεια και σε μινι μαρκετα και κάβες σε όλη την Αττική.

Από €6 – €12 κέρδος το μπουκάλι γαι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Οι «πελάτες» προχωρούσαν σε παραγγελίες κυρίως μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αλλά και τηλεφωνικών επικοινωνιών, ενώ οι παραδόσεις των επικίνδυνων νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είχαν σημείο συνάντησης, χώρους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ανυποψίαστων πολιτιών σε υπάιθριες εκτάσεις στάθμευσης καταστημάτων ή πάρκα, με συγκεκριμένο άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του αρχηγού και κάθε υποομάδας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνησης Ασφάλειας Αθηνών, προχώρησαν στη σύλληψη συνομικά εννέα ατόμων, οχτώ Έλληνες και ένα Βούλγαρο, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκαν ένας τόνος αιθυλικής αλκοόλης, περισσότερες από 28.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 7.100 πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων αλκοολούχων ποτών, ποσότητες ποτών (ούζο, κονιάκ, μαστίχα) καθώς και πλήρη εξοπλισμό νόθευσης ποτών (ενδεικτικά πλήθος από φιάλες βενζίνης, κόλλες, παλέτες, ανυψωτικά μηχανήματα.

« Η εξάρθρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ενός πολυεπίπεδου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, παρασκευή, επανατυποποίηση, νόθευση και περαιτέρω διάθεση στην αγορά παράνομων αλκοολούχων ποτών που επιφέρουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο το κοινωνικό σύνολο», ανέφερε ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη

Από το αρμόδιο Τελωνείο οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης ανέρχονται περίπου στο ποσό των 300.000 ευρώ, με το οικονομικό όφελος των μελών της να ξεπερνά το ποσό των 500.000ευρώ.
Σε βάρος των εννέα συλληφθέντων καθώς και έξι επιπλέον ατόμων που αναζητούνται, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εθνικού τελωνειακού κώδικα, απάτης – πλαστογραφίας – αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και της νομοθεσίας που αφορά τα σήματα και τον αγορανομικό κώδικα, όπως και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ενώπιον τηςν Δικαιοσύνης, θα κληθούν να απολογηθούν και περίπου πενήντα άτομα, αγοραστές των νοθευμένων ποτών.