«Μπλε Φίλος»..στα FM, για την ΕΛΑΣ από τον Πανούση

Την επιθυμία να έχει η Αστυνομία δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, με το όνομα «Μπλε φίλος», εξέφρασε από τη Λάρισα (12/05) ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλικής πρωτεύουσα. «Πώς αλλιως θα μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας;» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι ο ρόλος των media ιδίως στην Ελλάδα δεν είναι η προβολή του καλού. Εάν συμβεί κάτι στραβό, ένα «φιάσκο» της αστυνομίας επί παραδείγματι, αυτό προβάλλεται, παρατήρησε, και πρόσθεσε, «Μακάρι η Αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πώς μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός.
Σε ερώτηση σχετικά με την αυτονόμησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ, ωστόσο σημείωσε ότι, «δεν είναι της στιγμής». Όπως τόνισε, το μοντέλο να βρίσκεται κάτω από ένα υπουργείο- το Εσωτερικών- και οι αναπληρωτές Υπουργοί Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να δημιουργήσει τριβές, καθώς δεν έχουν συνάφεια μεταξύ τους.”Εμείς”, -προς αποφυγή μεταστροφή του λόγου του, τόνισε-, “δεν έχουμε τριβές γιατί γνωριζόμαστε με τους άλλους, αλλά το μοντέλο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού και πάντοτε. Πιθανόν, και το υπουργείο Πολιτισμού να πρέπει να αυτονομηθεί και είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το πότε θα γίνει δεν είναι της στιγμής”.
Υπέρ, τάχθηκε και υπέρ στη λειτουργία Δικαστικής Αστυνομίας αλλά, όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να επιβάλλει την άποψή του.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει από πάνω μας όλο το παράταιρο έργο. Δηλαδή, επιδόσεις εγγράφων, τα γήπεδα, φυλάξεις προσώπων που δεν έχουν κανένα κίνδυνο, από όλα αυτά πρέπει σιγά – σιγά να απαλλαγούμε γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στο δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Λαρισαίων Αποστολή Καλογιάννη, ομάδα ατομων τα οποια αυτοπροσδιορίζονται αντιεξουσιαστές είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο με συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία απέτρεψε απόπειράλλο τους, για κατάληψη εγκαταλελειμένης οικίας στο κέντρο της Λάρισας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport