Μπεν Ντινταμ: Εξετάζεται να έχασε τη ζωη του σε τραγικό ατύχημα, ενω έπαιζε- Καταπλακώθηκε σε εργασίες εκσκαφέα

Την εκτίμηση οτι ο Μπεν Ντινταμ, το αγόρι απο τη Βρετανία που εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1991 στην Κω, ειναι νεκρο, εκφράζουν οι Βρετανοί αστυνομικοί ύστερα απο τις πρόσφατες ερευνες τους στην Ελλάδα.Μπεν Νίνταμ: Είπαν στη μητέρα του να προετοιμαστεί για το χειρότερο!

«Ο χειρότερος εφιάλτης μου θα βγει αληθινός» δηλώνει η μητέρα του Μπεν Ντινταμ (Ben Needham) στη Βρετανική Daily Mirror, υστερα απο σχετική ενημέρωση που έλαβε απο το κλιμάκιο Βρετανών Αστυνομικών, που άνοιξαν το φάκελο της υπόθεσης και βρεθηκαν στην Ελλάδα (05/2016) στο νησί της Κω και έλαβαν καταθέσεις και ενήργησαν αυτοψία στους χώρους όπως καταγράφονται στη δικογραφία για την υπόθεση.

Ο Μπεν ήταν 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1991 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω.

Αξιωματικοί της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ αναμένεται να βρεθούν ξανά στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς το ενδεχόμενο το αγόρι να έχασε τη ζωη του σε τραγικό ατύχημα, ενώ επαιζε σε ζώρο, που εκτελούσε εργασίες εκσκαφέας, κοντά στο οικημα όπου διέμενε η οικογένεια, επανέρχεται ως πιθανό να αιτιολογήσει τι συνέβη και τα ίχνη του έχουν χαθεί.

«Ο λόγος που μπορούσα να ξυπνάω κάθε πρωί ήταν η αναζήτηση του Μπεν. Τώρα τί; Δεν ξέρω αν είμαι ικανή να το αντιμετωπίσω», αναφέρει σε δηλωσείς της η Κέρι Νίνταμ, μητέρα του Μπεν.

Έρευνες σύμφωνα με το βρετανικό δημοσιευμα, θα πραγματοποιηθούν εκ νεου, και σε σημεία που ο χειριστής του εκσκαφέα ειχε απορρίψει τα μπαζα  και δεν είχαν ερευνηθεί όταν το 2012 είχε διατυπωθεί η εκδοχή, για το 21μηνων αγορι απο τη Βρετανία,  να είχε χασει τη ζωή του.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ - Φωτογραφία Daily MirrorΗ μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ – Φωτογραφία Daily Mirror

Σύμφωνα με τη Daily Mirror ένας άνδρας που δήλωσε φίλος του οδηγού της JCB Κωνσταντίνου Μπάρκα υποστήριξε στην αστυνομία πως ο Μπάρκας ίσως ευθύνεται για τον θάνατο του Μπεν. Το 2012 ο ίδιος ο οδηγού της JCB, ο οποιος δε βρισκεται πια στη ζωη (πεθανε περισυ απο καρκινο στο στομάχι), είχε καταθέσει στην αστυνομία την ανησυχία τους, πως ίσως, κατά λάθος, να είχε καταπλακωσει με χωματα το παιδί ενώ έσκαβε σε ένα χωράφι- χαντάκι- σε απόσταση 15 μέτρων από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του αγοριού .

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας - Φωτογραφία Daily MirrorΟ Κωνσταντίνος Μπάρκας – Φωτογραφία Daily Mirror

«Νιώθω διαφορετικά πια. Είμαι τρομοκρατημένη. Νομίζω ότι η αστυνομία πιστεύει πως θα βρουν τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός» δήλωσε η μητέρα του Μπεν στη Βρετανική εφημερίδα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που η μητέρα του Μπεν, εκφράζει την εκτίμηση, πως ίσως ο γιος της ειναι νεκρος. Και σημείωσε ότι η επιβεβαιωση θανατου του γιου της, θα ειναι τοσο ισχυρο σοκ, για την ιδια, να αισθάνεται ότι θα πεθαίνει στην αναγγελία θανάτου του γιου της ή από καρδιακό επεισόδιο αν επιβεβαιωθεί κι επίσημα ότι είναι νεκρός. «Δεν υπάρχει ένα ακριβώς σημείο όπου θα ψάξουν. Μου είπαν ότι είναι σίγουροι για την πληροφορία. Δεν αναζητούν πια έναν ζωντανό” .

Δείγματα του εδάφους έχουν ληφθεί για να εξεταστούν και drones έχουν φωτογραφήσει το σημείο. Ο άνδρας που δηλώνει φίλος του Μπάρκα αλλά τα στοιχεία του δεν δημοσιοποιούνται, φέρεται να έχει καταθέσει στην αστυνομία πως τον είδε «ιδρωμένο να τρέμει» όταν επέστρεψε από το αστυνομικό τμήμα την ημέρα της εξαφάνισης.

Ο εκσκαφέας του Κωνσταντίνου Μπάρκα - Φωτογραφία Daily MirrorΟ εκσκαφέας του Κωνσταντίνου Μπάρκα – Φωτογραφία Daily Mirror

Ο χειριστής του εκσκαφέα, είχε ανακριθεί για το ενδεχόμενο να είχε προκαλέσει ενα τραγικό ατύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωη του, ο Μπεν Ντινταμ, χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το γεγονός. Με αυτές τις εξελίξεις, η βρετανική αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο ο Μπάρκας, να γνώριζε πως από ατύχημα, κατά τους χειρισμούς του εκσκαφικού μηχανήματος, να είχε χάσει τη ζωή του ο Μπεν Ντίνταμ και να επιχειρήθηκε η συγκάλυψη του, από άτομα του περιβάλλοντός του.

__________

*Daily Mirror