Μουζάκι, Καρδίτσας: Εισέβαλαν σε τράπεζας χωρίς μάσκες, αξίωναν διαγραφή δανείων και ήθελαν να συλλάβουν Αστυνομικούς

Δηλώνουν «θεματοφύλακες του Συντάγματος», προκαλούν επεισόδια ως αρνητές και καθημερινά υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών για τους ελέγχους στον περιορισμό διασποράς του κορωνοιού, και βεβαιωση παραβάσεων για μη μάσκα

Ο 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με 57χρονο άνεργο εισέβαλαν (06/05) στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου, χωρίς τήρηση μέτρων υγειονομικής προστασίας και προκάλεσαν επεισόδιο απαιτώντας απο τους υπαλλήλους ζητώντας να τους διαγράψουν τα δάνεια.

Οι δύο άνδρες, δηλώνουν «θεματοφύλακες του Συντάγματος», φώναζαν προς τους υπαλλήλους και τους πελάτες να μην κάνουν χρήση μάσκες και απαιτούσαν να εξυπηρετηθούν. Στην άφιξη των πληρωμάτων της ΟΠΚΕ προχώρησαν σε αντίσταση φωνάζοντας ότι έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν τους αστυνομικούς και όχι να συλληφθούν από την Αστυνομία, καθώς «έχουν το δικαίωμα να τους εκτελέσουν (!) συμφώνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Οι δύο συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, για εξέγερση σε ανυπακοή, για διασπορά του ιου με τη μη χρήση μάσκας, για αντίσταση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.  Με προφορική εντολή της Εισαγγελέως κρατούνται και πρόκειται (07/05) να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Καρδίτσας.