Μόρια Μυτιλήνης: “Μετά λόγου γνώσης, το δημοσίευμα είναι ψευδές”|ΑΠΟΨΗ*

Με αφορμή σχόλιο του Oscar Webb, ανταποκριτή της βρετανικής Telegraph για φαινόμενα αισχροκέρδειας, Αστυνομικός που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, μας απέστειλε το ακόλουθο κείμενο.

image

Απο το πρωι διαβάζω δημοσιεύματα “καταγγελία δημοσιογράφου της Telegraph για αισχροκέρδεια στην Μυτιλήνη και αστυνομική ανοχή”

“Υπό το βλέμμα των αστυνομικών πρόσφυγες αγοράζουν υπερτιμολογημένα προϊόντα”, υποστηρίζει ο συντάκτης Oscar Webb, ανταποκριτής της βρετανικής Telegraph.

Να διευκρίνησουμε ότι το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια έχει μετατραπεί σε κλειστού τύπου, κι έχουν αποχωρήσει οι καντίνες και όσοι είχαν “αναπτυχθεί” εξωτερικά και περιμετρικά της εγκατάστασης με την Αστυνομία να έχει αναλάβει την ευθύνη της Ασφάλειας του χωρου και όσων βρίσκονται κρατούμενοι στην εγκατάσταση.
Υπάρχει λοιπον ένας παντοπωλης ο οποίος μεταφέρει τις παραγγελίες και παντα μεταβαινει στην περιφραξη με Αστυνομική συνοδεία- γι αυτο τον λόγο- (να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας).
Αναφέρεται ότι “οι κρατούμενοι βρίσκονται από τη μία πλευρά του συρματοπλέγματος εντος του Κέντρου Κράτησης, και με σακούλες απ’έξω τους προμηθεύουν με υπερτιμολογημένα προϊόντα”. Με τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, να γράφει στο twitter ότι “δύο κουτάκια αναψυκτικού πωλούνται για 6 ευρώ κι ένα πακέτο τσιγάρα για 7(!) ενώ παρόντες είναι και Αστυνομικοί”
Μετά λόγου γνώσης, λοιπόν, το δημοσίευμα είναι ψευδες.
Στο 1 ευρω πωλειται το αναψυκτικο και τα τσιγαρα κανονικα στην τιμη τους.
Κι επειδή σε κάποιους αρέσουν τα “παραμύθια” αυτή είναι η πραγματικότητα δεν έχει “δράκους”.. εκτός και αν σε κάποιους “εξυπηρετεί” αυτή η διασπορά ανυποστατων αναφορών..
Αν κάποιους ενδιαφέρει η αλήθεια, παραθέτω την προσωπική μου γνώση καθώς χθες ο συγκεκριμένος μικροπωλητής πούλησε 450 κρουασάν με 1 ευρω και 280 πατατακια με 50 λεπτα, ενω πουλαει το μεγαλο νερο στα 50 λεπτα.. και αυστηρα με επιτηρηση!!!