Μόρια Λέσβου: Προκάλεσαν εμπρησμό σε παλιό Αρχοντικό (video &Φωτο)

Φωτιά σε παλιό Αρχοντικό στη Μόρια, και σύμφωνα με τα ευρήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία και αναφορές από κατοίκους της περιοχής, εξετάζεται ως εμπρησμός

Ο Μάκης Παυλέλλης, κάτοικος της Μόριας, ο οποίος δημοσιοποίησε και βίντεο από το έργο κατάσβεσης της Πυροσβεστικής της εστίας φωτιάς, αναφέρει, “Αφού λεηλάτησαν τον πύργο έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν. Η Μόρια καίγεται την ώρα που οι “αλληλέγγυοι” του χωριού συνεχίζουν να γεμίζουν τις τσέπες τους με το βρώμικο χρήμα των ΜΚΟ σαν να μην συμβαίνει τίποτα δίπλα τους”

Η φωτιά κατασβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες του χωριού . Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες λαθρομετανάστες αφού λεηλάτησαν την οικία στην συνέχεια την πυρπόλησαν καταστρέφοντας την ολοσχερώς.

Στο σημείο μετέβη  άμεσα και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος σε φωτογραφικό στιγμιότυπο από την κατεστραμμένη οικία σχολίασε: “Η Μόρια καίγεται”!

Μόλις μια ημέρα νωρίτερα (02/01) ο Μάκης Παυλέλλης, με συντοπίτες του σχολίαζε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ανεξέλεγκτη δράση των λαθρομεταναστών, και παρουσίαζε την εικόνα του παλαιού Αρχοντικού που είχαν διαρρήξει και λεηλατήσει λαθρομετανάστες.

“Στη Μόρια τα ακατοίκητα σπίτια του οικισμού ανοίγονται και λεηλατούνται. Συνηθισμένος στόχος τα μεγάλα πήλινα κιούπια, με τα οποία χτίζουν τους υπόγειους φούρνους. Η λειτουργία των φούρνων αυτών ευθύνεται για το κουτσούρεμα χιλιάδων ελαιόδεντρων του χωριού”, σχολίαζε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν (03/01) στο ΚΥΤ Μόριας, με Αφρικανούς λαθρομετανάστες να έχουν κλείσει το δρόμο που οδηγεί προς τον καταυλισμό, σε διαμαρτυρία όπως υποστηρίζουν για επιθέσεις που δέχονται από Αφγανόυς διαβιούντες στον καταυλισμό. Άμεσα στο σημείο η Αστυνομική δύναμη που έχει διατεθεί σε Μέτρα, προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους και να επιστρέψουν στο χώρο παραμονής τους.