Μόρια, Λέσβου: Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε λαθρομετανάστες ενώ έκλεβαν τα ζώα του

Ελεύθερο με εντολή του Εισαγγελέα, ο 55άχρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος απέτρεψε με ξύλο και πυροβόλησε με κυνηγητικό στον αέρα, λαθρομετανάστες όταν τους εντόπισε να κλέβουν ζώα από τη στενή του.
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, παρέπεμψε τον 55άχρονο κτηνοτρόφο σε δικάσιμο, τον Απρίλιο του 2019 με τις κατηγορίες της απειλής της παράνομης οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Μυτιλήνης από νωρίς το πρωί (22/02) είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Μόριας σε συμπαράσταση του 50άχρονου κτηνοτρόφου. Παρόν και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης, σε δηλωση του σημείωσε ότι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας ειναι «η λειτουργία του Κράτους, τήρηση των Νόμων».

Ο 55άχρονος κτηνοτρόφος, ενημερώθηκε (21/02) από  τη σύζυγό του, για λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν εισβάλλει στην ιδιοκτησία τους απορρίπτοντας πέτρες προς το σπίτι αποκλείοντας την στο εσωτερικό της οικίας, για να τους κλέψουν τα ζώα, όπως επανειλημμένα κατά το παρελθόν.

Καταγγελίες στη Μόρια και συλλήψεις λαθρομεταναστών για κλοπες και σφαγές ζώων τα οποία πωλούσαν σε λαθρομετανάστες διαβιούντες στον καταυλισμό

Ο 55άχρονος επέστρεψε στο σπίτι  και προκειμένου να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα– την οποία παράνομα κατείχε- στον αέρα, τραυματίζοντας επιπόλαια στα πόδια έναν από τους δράστες.
Με μήνυση του κτηνοτρόφου, συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας και ζωοκλοπή τρεις λαθρομετανάστες ηλικίας 21, 23 και 24ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οι λαθρομετανάστες ισχυρίζονται ότι περνούσαν έξω από το κτήμα και δεν είχαν πρόθεση την κλοπή ζώων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στην κατοχή του 55άχρονου και στο αυτοκίνητο του, κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια των 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.