Μόρια Λέσβου: Εξετάζεται η είσοδος των Πυροσβεστών συνοδεία ΜΑΤ για αποκάθαρση στα καμμένα- Σύσκεψη στο νησί

Η επόμενη ημέρα, βρίσκει το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου .. με έντονη οσμή καμμένου, και αποκαϊδια, ωστόσο μόνο αυτά ενδεικνύουν ό,τι συνέβη χθες το απόγευμα.

Οι φωτιές έχουν σβήσει και η νύχτα πέρασε με αναβρασμό χωρίς ωστόσο να εκδηλώνεται ένταση μεταξύ των διαβιούντων στο ΚΥΤ Μόριας .

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν έχουν εισέλθει στο χώρο σε διαδικασία αποκάθαρσης- να ελέγξουν τα πιθανά σημεία και τα κοντεινερς που έχουν καταστραφεί από τη φωτιά, στο ενδεχόμενο να υπάρχει και αλλο θύμα εκτός από την Αφγανή  ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί το νεκρό βρέφος και γίνεται έρευνα για να εξακριβωθουν τα πραγματικά περιστατικά . Τα αίτια των δύο ταυτόχρονων εστιών φωτιάς εσωτερικά και εξωτερικά του Camp δεν έχουν εξακριβωθεί, και ενδέχεται ο προσδιορισμός τους να δυσχεράνει την έρευνα, καθώς δεν έχουν επιτρέψει στα κλιμάκια του Ανακριτικού να ερευνήσουν το χώρο.

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο του ΥπΠΡΟΠΟ και εντός της ημέρας εχει προγραμματισθεί σύσκεψη με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους Φορείς και Αρχές του νησιού. Ενδέχεται με την ολοκλήρωση της σύσκεψης,  υπό τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων να εισέλθουν στο εσωτερικό του ΚΥΤ Μοριας και οι Πυροσβέστες σε διαδικασία αποκάθαρσης στα καμμένα.