Μονομελές Ιωαννίνων: Βίαιη προσαγωγή δύο φοιτητών για να καταθέσουν στη δίκη Γιακουμάκη

Συνεχίζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η ακροαματική διαδικασία

Στη δίκη των 9 Κρητικών σπουδαστών συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα (08/04). Συνολικά κλητεύτηκαν ως μαρτυρες για να καταθέσουν 20άτομα, ωστόσο κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της Δίκης, οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων τους, οπως τους δίνει το δικαίωμα ο Νόμος. Δυο εκ των μαρτύρων, κατά την προσφώνηση των ονομάτων, τεως σπουδαστές της Γαλακτοκονικής Σχολης, δεν παρουσιάστηκαν, και οπως δημοσιεύει το neakriti.gr, για τους συγκεκριμένους δύο μάρτυρες, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή τους στο Δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν με κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του  20άχρονου -τότε- φοιτήτη που ενήργησε αυτοχειρία, το Φεβρουάριο του 2015 και εντοπίσθηκε σε αγροτεμάχιο στηνπεριοχή των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμφοιτητών του στην Γαλακτοκομική Σχολή, ο Β. Γιακουμάκης είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς απο ομάδα φοιτητών της Σχολής.

Οι γονείς του Βαγγέλη, η μητέρα και ο πατέρας του, ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν και με έμφαση ανέφεραν μεταξύ αλλων «τέσσερα χρόνια τώρα ζουν με το γιατί… Σ’ αυτό γιατί ψάχνουν απάντηση», ενώ τόνισαν ότι για τα περισσότερα περιστατικά κακοποίησης όπως αποδίδονται σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενημερώθηκαν μετά την εξαφάνιση και κατά την διάρκεια της έρευνας.

Η Δικη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.