Μόνη Πετράκη: Συνελήφθη Ιερωμένος για επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες

Διεκόπη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο από επίθεση ιερέας σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό, μέσα στη Μονή Πετρακη στο Κολωνάκι

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», φέρεται να υποστήριξε στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών ο δράστης, ιερέας Βέροιας ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που μετέβησαν στην κλήση επείγοντος από τον Αστυνομικό σκοπό εξωτερικά της Μονής Πετράκη όταν αντιλήφθηκε την αναστάτωση και τις φωνές. Ο ένστολος στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει το δράστη ιερέας κατά την έξοδό του από τη Μονή  Πετράκη δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό με αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ήταν σε εξέλιξη Συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου Συνοδινού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη (23/06), με θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων Ρον αποσχηματισμό ιερέα της Μητρόπολης Βέροιας. Υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, ο προς καθαίρεση ιερέας, παρευρισκόμενος στο χώρο του Συνοδικού Δικαστηρίου στο 2ο όροφο της Μονής Πετράκη έφερε στην κατοχή του μπουκάλια με καυστικό υγρό.  Στην ανακοίνωση της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, για το αποσχηματισμό του από το Ορθόδοξος Σχήμα, ο ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας εκτόξευσε προς τους παρευρισκόμενους Μητροπολίτες καυστικό υγρό. Από την επίθεση επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόροι καθώς και ο Αστυνομικός σκοπός της Μονής Πετράκη τραυματίσθηκαν κι έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαϊκό για ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της κλινικής τους εικόνας για τρεις Μητροπολίτες αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο ΚΑΤ και θα νοσηλευτούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων.

Τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας, Ηλιουπόλεως και Γουμένισας καθώς επίσης ο Γ.Γ. του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός. Στο ΚΑΤ μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.