Μονεμβασιά: «Τους έσερνε για 200 μέτρα» αναφέρουν αυτόπτες- «Δεν έγινε και τίποτα» απολογήθηκε ο υπαίτιος οδηγός

Σε κατάσταση έξαρσης ψυχικής ορμής, στη θέση του οδηγού ,εκ κινήσει με όχημα στο κέντρο της Μονεμβασιάς, σε ανεξέλεγκτη πορεία προσέκρουσε εμπρόθετα σε δίκυκλο και παρέσυρε σε ανεξέλεγκτη πορεία τους δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες, εμβόλισε με ταχύτητα περιπολικό πριν συλληφθεί από το πλήρωμα της ΕΛΑΣ

Ο 52χρονος οδηγός του οχήματός του, το βράδυ του Σαββάτου (07/05) κινήθηκε στο κέντρο της Μονεμβασιάς. Ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες, προσέκρουσε σε μηχανάκι, ενώ ήταν σχεδόν σε θέση στάσης με δυο 77χρονους αναβάτες. Αρχικά παρέσυρε τον έναν, ο οποίος βαρύτατα τραυματισμένος και αιμόφυρτος σωριάστηκε στο οδόστρωμα, παρασύροντας τον συνεπιβάτη του για περίπου 150 μέτρα. Ο 52χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πραγματοποίησε αναστροφή και παρέσυρε τον ήδη πολυτραυματία για περίπου 200 μέτρα. Συνέχισε στην πορεία του ακολουθούσε, παρέσυρε το σώμα του δεύτερου αναβάτη που κείτονταν στην άσφαλτο, εγκλωβισμένο κάτω από το σασί του οχήματός του, για αρκετά μέτρα, μέχρι να καταφέρουν να το εγκλωβίσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Οι παραβρισκόμενοι στην πλατεία, ντόπιοι και τουρίστες, οι οποίοι βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες του εμπρόθετου τροχαίου, ενημέρωσαν την αστυνομία. Άλλοι έτρεχαν να απομακρυνθούν για να βρεθούν σε ασφαλή χώρο, ενώ άλλοι πολίτες χτυπούσαν το τζάμι του οχήματός του, ώστε να τον σταματήσουν, ενώ ο 52χρονος συνέχιζε να πατάει το γκάζι. Πλήρωμα περιπολικού κατάφερε να ανακόψει και να ακινητοποιήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του αυτοκίνητου με οδηγό τον 52χρονο, ο οποίος εμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα σε μια απόπειρα να διαφύγει τη σύλληψη, ενώ πολίτης με το δικό του όχημα, εγκλώβισε την πορεία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος, ο οποίος τελικά συνελήφθη .

Αυτόπτης μάρτυρας στο εμπρόθετο τροχαίο με θύμα το θείο του, περιγράφει ότι «τους είχε αφήσει αιμόφυρτους και έκανε στροφές στο χωριό. Τον άλλο, τον πάτησε τρεις φορές. Εκείνη την ώρα δεν γνώριζα ότι είναι ο θείος μου το ένα από τα δύο θύματα. Ο δράστης, ο οδηγός του αυτοκινήτου, με το θείο μου δεν είχαν διαφορές αλλά ούτε με το φίλο του που μαζί επέβαιναν στο μηχανάκι. Ήταν φίλοι, στην ίδια ηλικία, πήγαιναν μαζί στο καφενείο, εκεί ήταν χθες και επέστρεφαν στα σπίτια τους και ήρθε ο δράστης και τους χτύπησε μετωπικά, τους πήρε παραμάζωμα. Τι του έφταιξαν αυτοί οι δύο άνθρωποι

Την άποψη ότι δεν «Δεν είχαν διαμάχη» μεταφέρει και ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς, Σταύρος Χρηστάκος, και προσθέτει, «Δεν ξέρω τι συνέβη. Απ΄ότι ξέρουμε δεν είχαν διαμάχη. Δεν ξέρω τι έγινε. Ένα τέταρτο πριν στο σημείο ήταν κάτι 15χρονα. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει».

Ο γιος του ενός ηλικιωμένων που παρασύρθηκαν,  βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και είδε το τροχαίο, στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι το ένα από τα θύματα είναι ο πατέρας του. «Ξαφνικά, δύο άνθρωποι, χωρίς να φταίνε, έφυγαν από αυτόν τον κόσμο, εντελώς βασανιστικά και άδικα. Τους χτύπησε από πίσω λογικά… Ένας παλαβός. Το κακό έγινε, ο άνθρωπος μπορεί να είχε μεθύσει. Δεν ήμουν μαζί με τον πατέρα μου, δούλευα. Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο. Δουλεύω ντελίβερι στην περιοχή και είδα το σκηνικό μπροστά μου. Είδα τον πατέρα μου πέντε λεπτά πριν γίνει και μετά τον είδα αιμόφυρτο… Τον παρέσυρε 300 περίπου μέτρα, από το σημείο που τον χτύπησε…»

Ο 52χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί και κρατείται, ενώ το πρωί της Δευτέρας (09/05) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Σπάρτης ο οποίος θα του ασκήσει Ποινική Δίωξη.