ΜΟΕ ΘΣΝ: «Έσπασαν» τα ισόβια στο Βούλγαρο δολοφόνο του βιαστή της κόρης του

Με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε στο Βούλγαρο δύο ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε κάθειρξη, αφού τον έκρινε προηγουμένως ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο

Με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, καταδίκασε σε κάθειρξη 12ετών, τον 46χρονο Βούλγαρο, για ανθρωποκτονία με δόλο ωστόσο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά – της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και την πράξη του θύματος.

Στην απολογία του, ο 46χρονος ομολόγησε την πράξη του, αναφέροντας ότι παρασύρθηκε από την οργή που του προκάλεσε η βίαια πράξη εναντίον της 29χρονης κόρης του.

Με την ίδια απόφαση αθωώθηκαν η κόρη του κατηγορουμένου και η σύζυγός του οι οποίες είχαν αφεθεί ελεύθερες με Περιοριστικούς Όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, οι οποίες είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15ετή κάθειρξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Το Δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό τους ότι ακολούθησαν τον 46χρονο θέλοντας να αποτρέψουν τη δολοφονία.

Για την ανθρωποκτονία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ζευγάρι Βουλγαρων οι οποίοι καταδικάστηκαν ερήμην και αμετάκλητα – σε ισόβια κάθειρξη ο άνδρας και κάθειρξη 12 ετών η γυναίκα. Οι δυο εψουν κριθεί φυγόποινοι, ενώ εκτιμάται οτι διαφεύγουν στη Βουλγαρία.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2015, όταν ο 53χρονος, σεσημασμένος στην Βουλγαρία για εγκληματικες ενέργειες και για δύο βιασμούς, εντοπίστηκε νεκρός σε αποστραγγιστική τάφρο σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών. Το θύμα έφερε πολλαπλά πλήγματα από τσεκούρι, και η εξακρίβωση στοιχείων του προήλθε από τα καταχωρημένα σε βάση δεδομένων της Αστυνομίας τατουάζ που έφερε στο σώμα του.

Ο ίδιος, ενάμισι χρόνο νωρίτερα, είχε βιάσει την τοτε ηλικίας 20ετων Βουλγάρα σε απομονωμένη ορεινή περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου την είχε παρασύρει, μαζί με τη μητέρα της και μία ακόμα γυναίκα απο τη Βουλγαρία.