ΜΟΕ Λάρισας: Επανάληψη της δίκης παρουσία των πραγματογνωμόνων – ψυχιάτρων για το δράστη δολοφονίας των δύο αδελφιών στη Μακρινίτσα

Για τις 18 Ιουνίου 2024 αναβλήθηκε η δίκη για τον καθ ομολογίαν δράστη της διπλής δολοφονία των δύο αδελφιών – της εν διαστάσει συζύγου του και του αδελφού της- στη Μακρινίτσα Πηλίου Μαγνησίας

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή (05/12) την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας να επαναληφθεί η δίκη παρουσία των δύο πραγματογνωμόνων – ψυχιάτρων, οι οποίοι με τις καταθέσεις τους θα περιγράψουν αν ο 33χρονος κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος είχε την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα των πράξεών του.

Η δίκη ξεκίνησε με ένταση (05/12) στο ΜΟΕ, καθώς συγγενείς των θυμάτων αποδοκίμασαν αρκετές φορές τον κατηγορούμενο, η υπεράσπιση του οποίου έθεσε εξ’ αρχής θέμα ακαταλόγιστου με αφορμή ζητήματα ψυχικής υγείας, με το ΜΟΕ να απορρίπτει αίτημα να παραστεί και τρίτος πραγματογνώμονας.

Ο 33χρονος ενώπιον του Δικαστηρίου υποστήριξε ότι δεν θυμάται τα γεγονότα, με τον πατέρα των δύο θυμάτων να περιγράφει, ξεσπώντας σε λυγμούς, φωνάζοντάς του, ότι μαχαίρωσε και δολοφόνησε τα δύο παιδιά του. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου, ο πατέρας των δυο αδελφιών, αποσαφήνισε αρχικά ότι δεν γνώριζαν αν ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας, για να περιγράψει αναλυτικά όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα στο πατρικό σπίτι, στην Αγία Τριάδα Μακρινίτσας, όταν ο 33χρονος πήγε στο σπίτι κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και δηλώνοντας πως θα πάρει μαζί του το ανήλικο παιδί του.

Ο πατέρας είχε στην αγκαλιά του το εγγόνι του προκειμένου να το προστατεύσει, όπως είπε από τον 33χρονο. Ο κατηγορούμενος, αφού έσπασε τις δύο πόρτες, με ένα μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα αρχικά την 28χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια τον 29χρονο αδελφό της.

Λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο δράστης «είχε κρυφτεί πίσω από τον φούρνο» και έτσι αιφνιδίασε τον 29χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα με το μαχαίρι. «Σε εμένα, στα χέρια μου ξεψύχησε…» τόνισε χαρακτηριστικά ο πατέρας, περιγράφοντας πως είδε τον γιο του πεσμένο πάνω στο πεζούλι, ενώ για την κόρη του διευκρίνισε πως «δεν είδα πώς έγινε, ήμουν πάνω με το παιδί…».

Ο 33χρονος παραπέμπεται μεταξύ άλλων, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή τελεσθείσα, καθώς μαχαίρωσε θανάσιμα (05/04 2021) την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, Κωνσταντίνα Τσάπα, και τον 29χρονο αδελφό της, Γιώργο Τσάπα, ο οποίος προσέτρεξε στο πατρικό τους στη Μακρινίτσα Πηλίου για να βοηθήσει την αδελφή του.

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας, επιτέθηκε και τραυμάτισε και τους δύο γονείς των δύο αδελφιών, πριν αποχωρήσει από το πατρικό της πρώην συζύγου του. Πρωτόδικα από το ΜΟΔ Καρδίτσας, ο 33χρονος είχε κριθεί ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβια και επιπλέον φυλάκιση 6,5ετών κάθειρξης.

_________

* Εφημερίδα «Ελευθερία»